Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 08 /17:54

Kijevo centro „valytojus“ atrėmę protestuotojai baiminasi naktinio „Berkut“ šturmo

Įtampa Kijevo centre neslūgsta. Ukrainos sostinėje opozicija sako sėkmingai atrėmusi ataką žmonių, kurie skelbėsi norėję „išvalyti Kijevą“. Tačiau pasirodė pranešimų, kad naktis gali būti dar karštesnę – esą pergrupuoti „Berkut“ daliniai ruošiasi šturmui.
Maidano gynybos būriai Kijeve
Maidano gynybos būriai Kijeve / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Įvairių šaltinių duomenimis, nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių lazdomis ginkluotų vyrų susirinko Kijevo centre. Anot zn.ua, L.Tolstojaus aikštėje ir Kreščatiko gatves užplūdo „tituškomis“ vadinami ukrainiečiai, kuriuos, manoma, samdo Ukrainos valdžia chaoso ir muštynių kėlimui. 

Viena moteris aiškino, kad žmonės atvyko į Kijevą iš Donecko, nes „šalies sostinėje yra betvarkė, ir ją reikia išvalyti“

Susirinkę žmonės skelbė norintys išvalyti Kijevo centrą nuo barikadų, kurios tebestovi Ukrainos sostinės centre. Opozicija pasiruošė galimam susirėmimui – palei barikadas išsirikiavo keli šimtai pro-europietiškų protestuotojų, o artėjantiems žmonėms kelią užstojo Maidano gynybos būriai.

Nemaža dalis į centrą atėjusių naujų žmonių ant rankų buvo užsirišę specialius raiščius. Jų teigimu, raiščiai simbolizuoja „Kijevo išvalymą“. Žurnalistams vyrai patys pripažino, kad jiems nereikėjo rūpintis raiščiais – šie jiems buvo išdalinti Besarabijos aikštėje. Kai kurie prasitarė apie tai, kad jiems už barikadų išardymą buvo pažadėta piniginis atlygis.

Maždaug vidurdienį pasirodę vyrai bandė prasiveržti prie barikadų, tačiau susidūrę su pasipriešinimu pasišalino, praneša kyivpost.com. Viena moteris aiškino, kad žmonės atvyko į Kijevą iš Donecko, nes „šalies sostinėje yra betvarkė, ir ją reikia išvalyti“. 

Papildyta 17.54 val. Baiminamasi šturmo

Ukrainos žiniasklaida rašo, kad naktį gali įvykti šturmas, kuriam atremti jau yra mobilizuotas opozicinis judėjimas „Dešinysis sektorius“. Jo lyderis Dimitrijus Jaroas savo „Facebook“ paskyroje teigė, kad paliaubos tarp protestuotojų ir valdžios baigtis gali jau šiąnakt – esą tam yra pergrupuojamos „Berkut“ pajėgos.


VIDEO: Ukrainos sostinėje opozicija sako sėkmingai atrėmusi ataką žmonių, kurie skelbėsi norėję „išvalyti Kijevą“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius