Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionę po Kaukazo šalis pradedanti Vokietijos kanclerė aplankys Gruziją

Vokietijos kanclerė Angela Merkel, pradedanti kelionę po Kaukazo šalis, ketvirtadienį atvyks į Gruziją dviejų dienų vizito, pranešė Užsienio reikalų ministerija Tbilisyje.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gruzijos sostinėje A.Merkel pirmąkart susitiks su šalies ministru pirmininku Mamuka Bachtadze, o vėliau jiedu surengs bendrą spaudos konferenciją, sakoma Gruzijos URM pranešime.

Taip pat numatyti A.Merkel susitikimai su prezidentu Georgijumi Margvelašviliu, Gruzijos opozicijos atstovais ir Tbilisio valstybinio universiteto studentais.

„Planuojamas A.Merkel apsilankymas prie vadinamosios administracinės sienos su Pietų Osetija ir susitikimas su Europos Sąjungos misijos tarptautiniais stebėtojais“, – pridūrė Užsienio reikalų ministerija.

Gruzijos užsienio reikalų ministras Davidas Zalkalianis sakė žurnalistams, kad A.Merkel vizitas Tbilisyje „patvirtina, kokią svarbią vietą Gruzija užima Vokietijos politinėje darbotvarkėje“.

„Faktas, kad Vokietijos kanclerė atvyksta pas mus praėjus kelioms dienoms po susitikimo su Rusijos prezidentu suteikia mums pagrindą manyti, kad Gruzija visada buvo ir ateityje bus svarbia kryptimi Vokietijos ir Rusijos santykiams“, – pažymėjo D.Zalkalianis.

Gruzijos URM nurodė, kad A.Merkel turėtų atvykti į Tbilisį 16 val. vietos (15 val. Lietuvos) laiku.

Anksčiau Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas sakė žurnalistams, kad A.Merkel rugpjūčio 23-25 dienomis aplankys Gruziją, Armėniją ir Azerbaidžaną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius