-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kembridžo istorikas: „Vokietija jau atsibunda ir mato, koks yra V.Putino režimas“

Vokietija po truputį atsibunda ir jau mato, koks iš tiesų yra Vladimiro Putino režimas Rusijoje, interviu 15min teigė Rusijos ir Kaukazo istorijos profesorius elitiniame Kembridžo universitete Hubertus Jahnas. Jis giria naująją Vokietijos užsienio reikalų ministrę Annaleną Baerbock, bet pripažįsta, kad, jo manymu, Socialdemokratų partijoje vis dar per daug „suprantančiųjų Putiną.“
Annalena Baerbock ir Sergejus Lavrovas
Annalena Baerbock ir Sergejus Lavrovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Berlynas, nors jau daug metų siunčia šimtus milijonų eurų kaip pagalbą Ukrainos ekonomikai, kuri niekaip neatsistoja ant kojų po Krymo aneksijos ir karo Donbase pradžios, pastarosiomis savaitėmis sulaukia nemažai priekaištų iš sąjungininkų.

Esą Vokietija, priklausanti ir ES, ir NATO, nedaro pakankamai, kad padėtų Ukrainai, prie šios šalies sienos Rusijai sutelkus daugiau nei 100 tūkstančių karių ir karinės technikos. Kai kurie politikai Vakaruose tvirtina, kad artėja didelė Rusijos invazija į Ukrainą.

Kiti, atvirkščiai, abejoja, ar Kremlius tikrai nori įsivelti į pelkę didelėje Ukrainoje, ir tikina, esą Maskva tiesiog pasirinko tokią įžūlią demonstracinės diplomatijos formą.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Ukrainos kariai
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Ukrainos kariai

Kodėl nepadeda ginkluote?

Vis dėlto daug analitikų mano, kad vokiečiai galėtų labiau pasistengti dėl Ukrainos – pavyzdžiui, nusiųsti šiai šaliai ginklų ar tiesiog nekalbėti taip, kaip kalba dabar jau buvęs šalies karinių jūrų pajėgų vadas.

Kay-Achimas Schoenbachas praėjusią savaitę pareiškė, kad Ukraina visam laikui prarado Krymą, kad teiginiai apie galimą rusų įsiveržimą į šalį yra „nesąmonė“ ir kad V.Putinas yra „vertas pagarbos“. Jis netrukus pasitraukė iš posto.

Bet jau anksčiau „The Wall Street Journal“ skelbė, kad Vokietija nesuteikė leidimo Estijai perduoti jos turimos vokiškos ginkluotės Ukrainai. Berlynas ir pats tiesiogiai atsisako perduoti ginklų Kijevui – A.Baerbock tradiciškai žada ekonominę paramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius