Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kembridžo universiteto fondas sako kol kas negalįs atsisakyti investicijų į iškastinį kurą

Kembridžo universiteto fondas kol kas neatsisakys investicijų į turtą, susijusį su iškastinio kuro telkinių plėtojimu, nes pajamos iš šių investicijų yra būtinos studijų programos finansavimui, rašo agentūra „Bloomberg“.
Kembridžo universitetas
Kembridžo universitetas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Studentai, aplinkosaugos organizacijos ir Didžiosios Britanijos leiboristų partijos lyderiai anksčiau pareikalavo, kad Kembridžas atsisakytų savo fondo lėšų investavimo į aplinką teršiančius sektorius. Tačiau universiteto taryba mano, kad šiame etape tai nėra įmanoma.

„Kembridžo universiteto fondas per dešimt savo veiklos metų gerokai lenkė etaloninius rinkos rodiklius ir tokiu būdu gerokai išplėtė universiteto galimybes vykdyti savo pagrindinį uždavinį“, – pareiškė taryba.

Kembridžo universiteto fondo valdomo turto vertė viršija 6,2 mlrd. svarų (8,3 mlrd. JAV dolerių), rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“. Per indeksų fondus jis valdo tam tikrų naftos ir dujų įmonių akcijų, tačiau beveik neturi tiesioginių su iškastiniu kuru susijusių investicijų.

Protestuodami prieš neekologiškas investicijas, Kembridžo studentai pastaruoju metu surengė keletą protesto akcijų.

Laipsniškai mažinti investicijas į aplinką teršiančius sektorius pastaraisiais metais pradėjo daugelis pasaulio universitetų. 2015 metais Oksfordo universitetas paskelbė ketinantis vengti tiesiogiai investuoti į taršiausias kuro rūšis – anglis ir bitumingąjį smėlį. O Stanfordo universitetas nutraukė investicijas į anglis ir su jomis susijusias įmones, nors kol kas neatsisako turimų tam tikrų naftos ir dujų įmonių akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius