Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kemerovo prekybos centre, kur žuvo 64 žmonės, priešgaisrinės sirenos neveikė

Vakarų Sibire esančio Kemerovo miesto prekybos centre „Žiemos vyšnia“ sekmadienį vakare kilus mažiausiai 64 gyvybes nusinešusiam gaisrui priešgaisrinės sirenos nesuveikė, o darbuotojų niekur nesimatė, teigia liudininkai.
Gaisras prekybos ir pramogų centre „Žiemos vyšnia“ Kemerove
Gaisras prekybos ir pramogų centre „Žiemos vyšnia“ Kemerove / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmąjį mokyklinių atostogų savaitgalį šiame prekybos ir pramogų centre buvo daug vaikų ir jų tėvų. Gaisras siautė visą naktį; pirmadienio rytą ugniagesiai buvo paskelbę, kad atviros liepsnos jau užgesintos, baigiama likviduoti paskutinius teberusenančius židinius, tačiau vėliau iš pastato vėl pradėjo veržtis dūmai.

64 žmonių žūtis buvo patvirtinta ugniagesiams baigus tikrinti keturis prekybos centro aukštus, trumpoje spaudos konferencijoje sakė nepaprastųjų situacijų ministras Vladimiras Pučkovas.

„Dar neištraukėme šešių žmonių“, – pridūrė jis.

Ministras kol kas negalėjo pasakyti, kiek yra žuvusių vaikų. Pranešama, kad kai kurios aukos buvo rastos „Žiemos vyšnios“ kino teatre.

Dešimt žmonių buvo paguldyti į ligonines. Sveikatos apsaugos ministrė Veronika Skvorcova apsilankiusi Kemerovo ligoninėje Rusijos valstybinei televizijai sakė, kad sunkiausios būklės pacientas yra 11-metis berniukas, kuris iššoko pro ketvirto aukšto langą.

Šio berniuko tėvai ir jaunesnis brolis žuvo liepsnose, sakė ministrė.

Tyrimų komitetas paskelbė apklausai sulaikęs keturis žmones, įskaitant vieną prekybos centro nuomininkų, bet gaisro priežasties kol kas nenurodė.

Gaisras kilo pastato, kuris 2013 metais iš konditerijos fabriko buvo pertvarkytas į prekybos centrą, viršutiniame aukšte. Pradėtas tyrimas dėl galimo aplaidumo ir saugumo taisyklių pažeidimų.

VIDEO: Kemerovo prekybos centre kilęs gaisras nusinešė mažiausiai 55 gyvybes

Radijas „Echo Moskvy“ pirmadienį citavo liudininkus, sakiusius, kad priešgaisrinė sirena neįsijungė ir kad darbuotojai neorganizavo evakuacijos.

Ana Zarečneva, kuri viršutiniame aukšte su vyru ir sūnumi žiūrėjo filmą, kai kilo gaisras, sakė, kad apie gaisrą sužinojo tik tada, kai į kino salę šaukdamas įbėgo kažkoks vyras.

„Priešgaisrinės sirenos negirdėjome, jie net neįjungė šviesos ... Tas filmas galėjo būti mums paskutinis, tik dabar tą suvokiau“, – pasakojo moteris.

Pasak A.Zarečnevos, jos vyras liko viršuje padėti organizuoti evakuaciją, nes prekybos centro darbuotojų ir apsaugininkų niekur nesimatė.

„Žiemos vyšnia“ buvo vienas populiariausių 3 tūkst. km į rytus nuo Maskvos esančio Kemerovo vaikų pramogų centrų; jame veikė čiuožykla, zoologijos sodas, kuriame galima glostyti ir šerti gyvūnus, batutai. Kemerovo gyventojai sako, kad centre buvo daugybė vaikų ir jų tėvų.

Srities administracija dėl gaisro metu žuvusių žmonių paskelbė trijų dienų gedulą.

„Gedulas – kovo 27-ąją, 28-ąją ir 29-ąją“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė administracijos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius