Kenijoje pagyvenusią prancūzę pagrobę somaliečiai reikalauja išpirkos už jos palaikus

Somaliečiai, kurie pagrobė neįgalią pagyvenusią prancūzę iš jos namų Kenijoje, reikalauja išpirkos už mirusios aukos palaikus, ketvirtadienį pranešė Prancūzija.
Visureigis Kenijoje
Visureigis Kenijoje
Temos: 2 Prancūzija Kenija

„Įkaitų grobikai netgi mėgina parduoti palaikus – žemiau pulti jau neįmanoma“, – Prancūzijos gynybos ministras Gerard’as Longuet sakė naujienų televizijai „i-TELE“.

Paryžius trečiadienį paskelbė, kad 66 metų Marie Dedieu, kuri buvo pagrobta spalio 1 dieną ir išgabenta į Somalį, mirė būdama pagrobėjų rankose – tikriausiai kai šie neparūpino jai būtinų vaistų.

M.Dedieu buvo prikaustyta prie vežimėlio ir sirgo vėžiu.

„Pagrobti tokio amžiaus moterį, kuri yra serganti ir paralyžiuota; neduoti jai vaistų, leisti išsivystyti septicemijai, nuo kurios ji veikiausiai mirė, o vėliau pasisiūlyti parduoti jos palaikus! Šie žmonės nenusipelnė nieko kita, išskyrus panieką“, – piktinosi G.Longuet.

Pasak jo, Prancūzijos kariškiai neplanuoja imtis kokių nors veiksmų prieš M.Dedieu pagrobėjus Somalyje, nes jie esantys „maža gauja, nedidelė mažuma – išimtis, užtraukianti nešlovę šiai teritorijai“.

Dešimties ginkluotų užpuolikų gauja anksčiau šį mėnesį pagrobė M.Dedieu iš Mandos salos, priklausančios Kenijos Lamu salynui, ir išplukdė ją jūra į Somalį, atrėmę Kenijos karinių jūrų pajėgų mėginimą juos sulaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius