Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kenijoje – pamišimas dėl Obamos vardo

Motinos Kenijoje Baracko Obamos istorinę pergalę Jungtinių Valstijų prezidento rinkimuose pažymėjo suteikdamos savo kūdikiams jo ir jo žmonos vardus.
/ AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kenija

Daugiau nei pusė vaikų, gimusių Kisumu ligoninėje dieną po JAV įvykusių rinkimų, buvo pavadinti arba Baracku, arba Michelle Obama. Kisumu yra netoli kaimo, kuriame gimė ir užaugo šią savaitę galingiausios pasaulio valstybės lyderiu tapusio B.Obamos tėvas, rašo BBC. Čia B.Obama laikomas herojumi. Paaiškėjus, kad B.Obama laimėjo Jungtinių Valstijų prezidento rinkimus, šiame regione žmonės džiaugėsi taip, tarytum patys būtų tapę prezidentais.

Iš 15 New Nyanza provincijos ligoninėje trečiadienį gimusių vaikų, penkiems berniukams buvo suteiktas Baracko Obamos, o trims mergaitėms – Michelle vardai.

Dvynukus – mergaitę ir berniuką – pagimdžiusi Pamela Adhiambo buvo viena iš moterų, pavadinusi savo vaikus Baracku ir Michelle Obama.

„Apsisprendžiau savo būsimus vaikus pavadinti šiais vardais dar seniai prieš įvykstant rinkimams. Ir net jei Obama nebūtų laimėjęs, vis tiek būčiau pasielgusi taip pat“, – BBC žurnalistui tvirtino Kenijos gyventoja.

Kitos motinos tvirtino, kad jas žavi minėta pora ir kad tikisi, jog jų vaikai taip pat sieks aukštumų savo gyvenime bei kad vaikams suteikti vardai motyvuos juos pasiekti ne mažiau, nei garsioji Obamų šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius