Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kenterberio arkivyskupas prisipažino gimęs iš nesantuokinio ryšio

Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby patvirtino, kad yra gimęs iš nesantuokinio ryšio, kurį jo motina buvo užmezgusi su vyru, kuris vienu metu buvo valstybės veikėjo Winstono Churchillio asmeninis sekretorius, penktadienį vakare paskelbė vienas laikraštis.
Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby
Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ryšys Bažnyčia

J.Welby, 85 mln. pasaulio anglikonų bendruomenės vadovas, sakė, kad ta žinia, paskelbta dienraščio „Daily Telegraph“ šeštadieniniame leidinyje, jam buvo „visiška staigmena“. Tačiau jis tvirtino nebuvęs sutrikdytas.

„Praėjusį mėnesį sužinojau, kad mano biologinis tėvas buvo ne Gavinas Welby, o veikiau velionis seras Anthony Montague Browne'as. Tai buvo visiška staigmena“, – sakoma itin neįprastame J.Welby pareiškime, paskelbtame Anglijos Bažnyčios.

„Žinau, kad suvokiu, kas esu Jėzuje Kristuje, o ne genetikoje, ir mano tapatybė jame niekada nesikeičia“, – pabrėžė arkivyskupas.

Žinau, kad suvokiu, kas esu Jėzuje Kristuje, o ne genetikoje, ir mano tapatybė jame niekada nesikeičia, – pabrėžė arkivyskupas.

Anksčiau J.Welby buvo įsitikinęs, kad jo tėvas buvo prekiautojas viskiu Gavinas Welby, miręs 1977 metais.

Tačiau „Daily Telegraph“ paskelbė gavęs įrodymų, bylojančių, kad tikrasis dvasininko tėvas buvo A.Montague Browne'as. Šia informacija laikraštis pasidalijo su J.Welby, kuris ryžosi DNR tyrimui.

Palyginus arkivyskupo genetinę medžiagą su DNR, išgauta iš plaukų sruogos, priklausiusios A.Montague Browne'ui, dirbusiam W.Churchilliui 1952–1965 metais, buvo nustatyta, kad jis beveik neabejotinai yra J.Welby tėvas – tikimybė buvo 99,9779 procento.

J.Welby yra pripažinęs, kad jo motina Jane ir tėvas Gavinas buvo alkoholikai, nors pabrėžė, kad jo motina nevartoja svaigalų jau beveik 50 metų.

„Sužinoti, kad tavo tėvas ne tas, ką įsivaizdavai, nėra naujiena. Būti vaiku šeimoje, patiriančioje didelių sunkumų dėl santykių, piktnaudžiavimo svaigalais arba kitokių dalykų, yra pernelyg įprasta“, – sakoma jo pranešime.

„Nors yra liūdesio ar netgi tragedijos elementų mano tėvo atveju, tai atpirkimo ir vilties istorija, susijusi su audringais sunkumais ir netgi neviltimi kelių žmonių gyvenime“, – pabrėžė J.Welby.

J.Welby motina Jane taip pat paskelbė pranešimą, kuriame tvirtino, kad ši žinia jai tapo „beveik neįtikėtinu sukrėtimu“.

Ji patvirtino, kad prieš pat ištekėdama už G.Welby, su A.Montague Browne'u turėjusi lytinių santykių, „paskatintų didelio kiekio alkoholio abiejose pusėse“.

A.Montague Browne'as mirė 2013 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius