Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kentukyje potvynių aukų padaugėjo iki 25

Niokojantys potvyniai Kentukyje pareikalavo mažiausiai 25 žmonių gyvybių, bet aukų skaičius tikriausiai dar padidės, šeštadienį pranešė šios pietinės JAV valstijos gubernatorius, gelbėtojams tęsiant likusių gyvų žmonių paieškas.
Potvynis Kentukyje
Potvynis Kentukyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau šią savaitę prapliupusios liūtys sukėlė beprecedenčių žaibiškų potvynių rytų Kentukyje, viename skurdžiausių šalies regionų.

„Šiandien turime pasidalyti sunkiomis naujienomis iš Rytų Kentukio, kur tebesame paieškų ir gelbėjimo fazėje. Mūsų žuvusiųjų padaugėjo iki 25, ir šis skaičius tikriausiai didės“, – per tviterį parašė gubernatorius Andy Beshearas.

Anksčiau buvo skelbta apie 16 žuvusiųjų.

„Visiems Rytų Kentukyje – būsime su jumis šiandien ir ateinančias savaites, mėnesius ir metus. Pereisime visa tai kartu“, – pridūrė jis.

A.Beshearas anksčiau sakė, kad nuo potvynių pradžios trečiadienio pavakare valtimis buvo išgelbėta šimtai žmonių. Dar dešimtis žmonių išskraidino Nacionalinės gvardijos sraigtasparniai.

Kaip pranešama, kai kuriose vietovėse per parą prilijo daugiau kaip 20 centimetrų.

Kentukio upėje ties Vaitsbergu vandens lygis pakilo 6 m ir smarkiai viršijo ankstesnio aukščiausio 4,5 metro potvynio rekordą.

Dėl potvynių daugelis kelių virto upėmis, o kai kurie namai žemesnėse vietose buvo beveik visiškai apsemti – virš vandens kyšojo tik jų stogai.

Šeštadienį orai suteikė šiokį tokį atokvėpį, bet kitą dieną prognozuojami tolesni lietūs.

„Šaltajam frontui slenkant į pietus šiandien šioje srityje išliks daugiausiai sausa. Sausi orai turėtų pasibaigti sekmadienio popietę, kai [kritulių zonos] riba pakils šiauriau, atgal į regioną“, – per tviterį paskelbė Nacionalinės orų tarnybos biuras Džeksone.

Potvyniai Kentukio rytinėje dalyje papildė virtinę ekstremalių meteorologinių reiškinių, kurie, anot mokslininkų, yra akivaizdus klimato kaitos ženklas.

2021 metų gruodį valstijos vakarinėje dalyje galingas tornadas pareikalavo beveik 60 žmonių gyvybių.

JAV prezidentas Joe Bidenas dėl potvynių Kentukyje paskelbė ekstremaliąją padėtį, kad būtų galima skirti federalinės pagalbos valstijos ir vietos stichijos padarinių likvidavimo operacijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius