Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kentukyje pūgos padarinius likviduoja komunalinių įmonių darbuotojai ir Nacionalinė gvardija

Keliose JAV valstijose komunalinių įmonių darbuotojai šeštadienį nepaisydami šalčio bandė atnaujinti elektros tiekimą beveik pusei milijono vartotojų, kurie be elektros liko per šios savaitės pūgą.
Pūgos Kentukyje padariniai
Pūgos Kentukyje padariniai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ta pūga kaltinama ar įtariama dėl mažiausiai 42 žmonių mirties. 11 žmonių mirė Kentukyje, devyni – Arkanzase, po šešis Teksase ir Misūryje, trys – Virdžinijoje, po du – Oklahomoje, Indianoje ir Vakarų Virdžinijoje, vienas – Ohajuje. Dauguma jų sušalo, pateko į eismo nelaimes ar apsinuodijo anglies viendeginiu.

Daugiau kaip pusė milijono namų ir kompanijų, daugiausia – Kentukyje, dar neturėjo elektros, bet kiek didesnė nei 4 laipsniai šilumos oro temperatūra padėjo komunalinių įmonių darbuotojams daryti pažangą.

Kentukio gubernatorius Steve'as Beshearas likviduoti pūgos padarinių pasiuntė visus iki vieno valstijos Nacionalinės gvardijos narius.

Šeštadienį vakare S.Beshearas sakė, jog, pareigūnų nuomone, dėl pūgos mirė iki 21 žmogaus. Detalių gubernatorius nepateikė, bet sakė, kad dėl 14 tų atvejų dar ne viskas aišku.

Daugiau kaip pusė milijono namų ir kompanijų, daugiausia – Kentukyje, dar neturėjo elektros, bet kiek didesnė nei 4 laipsniai šilumos oro temperatūra padėjo komunalinių įmonių darbuotojams daryti pažangą.

Kitas iššūkis namuose likusiems žmonėms yra tai, kaip prasimanyti degalų ir kuro automobiliams ir generatoriams, nes pirmiausia degalai ir kuras tiekiami ligoninėms ir kitoms gyvybiškai svarbioms įstaigoms.

Drauge su papildomais 3 tūkst. karių bei oro pajėgų narių, pašauktų Gvardijos narių iš viso yra 4,6 tūkstančio.

Tai didžiausias šaukimas per Kentukio istoriją, kurį S.Beshearas pavadino deramu atsaku po tos pūgos, per kurią be elektros liko daugiau kaip 600 tūkst. žmonių. Tai buvo didžiausias žinomas elektros tiekimo sutrikimas šioje valstijoje. Daugelis žmonių kaimo vietovėse negali išvažiuoti iš kiemų ir neturi telefono ryšio, sakė gubernatorius.

Nuo Misūrio iki Ohajaus tūkstančiai žmonių yra apsistoję moteliuose ir laikinose prieglaudose, nes valdžia paprašė jų palikti savo namus, nes gelbėtojams kai kuriuose rajonuose sunku pasiekti visus, kuriems reikia maisto, vandens ir kuro. Dingus elektrai nebeveikia vandentiekis, o valdžia perspėjo, kad elektros tiekimui atokiausiose vietose atnaujinti gali prireikti dar kelių dienų ar net savaičių.

Radijo stotys, kurios paprastai transliuoja muziką, informuoja žmones, kur jie gali gauti degalų, o degalus tiekiančios kompanijos reitinguoja klientus pagal tai, kaip skubiai jiems jų reikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius