Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kerry mini žymias spragas branduolinėse derybose su Iranu, nors pastebi ir pažangą

Intensyvios derybos su Iranu davė „apčiuopiamos pažangos“, pareiškė antradienį JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry.
JAV sekretorius Johnas Kerry
JAV sekretorius Johnas Kerry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau, anot jo, derybose dėl susitarimo iki ateinančio sekmadienio, liepos 20 dienos, lieka dar žymių spragų; siekiama susitarimo, kuriuo Teheranas sutiktų su tvirtais branduolinės veiklos suvaržymais, o mainais būtų atšauktos lig šiol galiojančios sankcijos.

J.Kerry pažymėjo, kad Iranas turi teisę į savą branduolinę programą, bet turėti 19 tūkst. centrifugų uranui sodrinti – to jau per daug.

JAV valstybės sekretorius savaitgalį prisijungė prie Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir Vokietijos užsienio reikalų ministrų, įnešdamas daugiau diplomatinių raumenų į derybas, kurios tęsis bent iki sekmadienio. Jis žadėjo informuoti prezidentą Baracką Obamą bei JAV Kongresą apie derybų padėtį, jei iki liepos 20 dienos nebūtų susitarta.

„Kol yra kelias į priekį, Iranas turi pasirinkti jį“, – sakė J.Kerry, pridurdamas, kad abi derybų pusės gali apibrėžti „tikslius šio kelio kontūrus“.

JAV valstybės sekretorius taip kalbėjo po daugelio pokalbių su Irano užsienio reikalų ministru Javadu Zarifu ir Vakarų šalių užsienio reikalų ministrais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius