-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturios turkų partijos susivienijo istoriniams rinkimams

Keturios turkų opozicinės partijos šeštadienį paskelbė suformavusios koaliciją, kad birželio 24-ąją vieningai mestų iššūkį prezidentui Recepui Tayyipui Erdoganui per pirmalaikius rinkimus.
Turkė mojuoja Turkijos nacionalinėmis vėliavomis Ankaroje
Turkė mojuoja Turkijos nacionalinėmis vėliavomis Ankaroje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po šių istorinių rinkimų įsigalios nauja prezidentinė valdymo sistema, kuriai buvo pritarta per 2017 metų balandį įvykusį referendumą. Opozicija teigia, kad naujoji sistema suteiks valstybės vadovui autoritarines galias.

Pagrindinė opozicinė Respublikonų liaudies partija (CHP), partija „Iyi“ („Gerai“) ir mažesnės Demokratų partija bei konservatyvioji „Saadet“ („Sėkmės“) partija suformavo „Aljansą už valstybę“. Šis blokas varžysis su R.T.Erdogano valdančiosios Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) bei Nacionalistų judėjimo partijos (MHP) Liaudies aljansu.

Opozicijos aljansas bendrai varžysis tik parlamento rinkimuose; trys jo partijos kelia savus kandidatus į prezidento postą.

Jei laimės R.T.Erdoganas, jis gaus dar vieną penkerių metų mandatą, su kuriuo galės tęsti Turkijos transformaciją, pradėtą jam 2003 metais pirmą kartą tapus premjeru.

Prokurdiška Liaudies demokratijos partija (HDP), kuri yra labai priešiška R.T.Erdoganui, savo kandidatu į prezidentus išrinko charizmatiškąjį buvusį lyderį Selahattiną Demirtasą, nors jis šiuo metu yra laikomas kalėjime ir teisiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius