Kijevas atmeta galimybę Rusijai dalyvauti taikos palaikymo misijoje Rytų Ukrainoje

Ukrainos gynybos ministras Stepanas Poltorakas sakė, kad jo šalis nepritaria Rusijos dalyvavimui Jungtinių Tautų (JT) taikos palaikymo misijoje konflikto krečiamoje Rytų Ukrainoje.
Stepanas Poltorakas
Stepanas Poltorakas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes atmetame Rusijos dalyvavimo būsimoje misijoje galimybę. Tikiu, kad misija Donbase (Rytų Ukrainoje) įmanoma ir palaikant mūsų tarptautiniams draugams. Tai, kas suplanuota, pavyks įgyvendinti“, – pareiškė ministras, kurio žodžiai cituojami Gynybos ministerijos interneto svetainėje.

Kaip sakoma pranešime, viešėdamas Kanados Vankuverio mieste S.Poltorakas su užsienio kolegomis, tarp jų – Kanados nacionalinės gynybos ministru Harjitu Singhu Sajjanu, aptarė iniciatyvą steigti JT taikos palaikymo misiją Rytų Ukrainoje, kurios didelę dalį kontroliuoja prorusiški separatistai.

Kaip nurodė Ukrainos gynybos ministras, per susitikimą su H.S.Sajjanu buvo aptartas JT taikos palaikymo misijos dislokavimas Donecko ir Luhansko srityse.

„Pagrindinis mūsų kriterijus – būsima JT taikos palaikymo misija su veikimo mandatu turi būti dislokuota visoje laikinai okupuotoje teritorijoje, pagrindinis reikalavimas yra Ukrainos ir Rusijos valstybinės sienos dalies konflikto zonoje kontrolės užtikrinimas ir visų neteisėtų Rusijos Federacijos ginkluotų darinių ir dalinių išvedimas iš Ukrainos teritorijos, taip pat misijos kontrolės dėl sunkiosios ginkluotės saugojimo būklės nustatymas“, – sakė S.Poltorakas.

Ukrainos ministras taikdarių Donbase tema kalbėjosi ir su kolega iš Švedijos Peteriu Hultqvistu. Be kitų klausimų, jie aptarė būsimą Švedijos gynybos ministerijos vadovo vizitą Ukrainoje.

„Esu patenkintas, kad Švedija palaiko Ukrainą klausimais, susijusiais su planais atvesti į Donbasą JT taikos palaikymo misiją. Taip pat esu tikras, kad Švedijos Karalystės gynybos ministerijos sprendimas prisidėti prie operacijos „Unifier“ padės didinti operatyvines galimybes ir pasiekti suderinamumą su euroatlantiniais standartais“, – pažymėjo S.Poltorakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius