-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kijevas išsiuntė notą Rusijai, palaikiusiai pseudorinkimus Donbase

Ukrainos užsienio reikalų ministerija (URM) pirmadienį išsiuntė kolegoms Rusijos URM protesto notą, pranešė Kijevo užsienio politikos žinybos atstovas Jevhenas Perebijnysas.
Rinkimai Donecke, Ukrainoje.
Rinkimai Donecke, Ukrainoje. / „Scanpix“/„UnFrame“/„Sipa USA“ nuotr.

„Vakar Ukrainos URM išsiuntė Rusijos užsienio reikalų žinybos adresu notą, kurioje reiškiamas protestas dėl tebesitęsiančių Rusijos agresijos prieš Ukrainą aktų, „Donecko liaudies respublikos“ (DLR) ir „Luhansko liaudies respublikos“ (LLR) palaikymo, dėl to, kad tęsiami veiksmai padėčiai Ukrainoje eskaluoti, taip pat dėl ginkluotųjų grupuočių telkimo Rusijoje prie Ukrainos valstybinės sienos“, – sakė J.Perebijnysas per spaudos konferenciją antradienį.

Praėjusią savaitę Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Maskva ketina pripažinti vadovų ir parlamento rinkimus apsišaukėliškose respublikose. 

„Mūsų vertinimu, tai viena svarbiausių Minsko susitarimų krypčių. Laukiame, kad rinkimai įvyks, kaip sutarta, ir mes, žinoma, pripažinsime jų rezultatus, – sakė praėjusią savaitę S.Lavrovas, atsakydamas į klausimą apie būsimus rinkimus apsišaukėliškose Donecko ir Luhansko „liaudies respublikose“.

Tada Rusijos URM vadovas pabrėžė, kad šie rinkimai yra svarbūs DLR ir LLR „valdžiai legitimizuoti“.

Praėjusią savaitę Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Maskva ketina pripažinti vadovų ir parlamento rinkimus apsišaukėliškose respublikose. 

O pirmadienį, lapkričio 2 dieną, Rusijos URM sekmadienį Donbase vykusius rinkimus pavadino teisėtais ir pabrėžė, kad tai visiškai atitinka Minsko susitarimus.

„Pašauktinių (taip Rusijoje vadinami Ukrainos teroristai) pozicija rinkimų rengimo būtent lapkričio 2 dieną atžvilgiu yra teisėta ir visiškai atitinka Minsko susitarimuose suderintus laiko parametrus“, – sakoma Rusijos URM pareiškime.

Rusijos URM tikina neva Minske buvo suderinta minėtus rinkimus rengti laikotarpiu tarp spalio 9 ir lapkričio 3 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius