Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 19 /21:10

Kijevas parodė du sučiuptus Rusijos karius žurnalistams – Kremlius pripažino jų tarnybos faktą

Kijevas antradienį pasauliui demonstravo du, kaip pranešama, Rusijos kariuomenės karius, kurie buvo sučiupti per susišaudymą su separatistų kovotojais rytiniuose karo draskomos šalies rajonuose.
Rusijos karys Jevgenijus Jerofejevas.
Rusijos karys Jevgenijus Jerofejevas. / „Scanpix“/AP nuotr.

Abu sužeisti kariai yra gydomi Kijevo karinėje klinikoje. Vienas jų, kurį žurnalistai kalbino ligoninės lovoje, dengė savo veidą. Kitas atsisakė atsakyti į klausimą, ar šiuo metu tarnauja Rusijos ginkluotose pajėgose.

Maskva pirmadienį pareiškė, kad abu ukrainiečiams patekę rusai anksčiau tarnavo Rusijos kariuomenėje, tačiau vėliau esą buvo demobilizuoti.

Skelbiama, kad tai Rusijos specialiųjų pajėgų kariai – Jevgenijus Jerofejevas ir Aleksandras Aleksandrovas, atvykę į Ukrainą iš Toljačio miesto Rusijoje ir tarnavę su dar 12 savo būrio narių.

VIDEO: Ukrainoje sugauti Rusijos kariai

Ukrainos saugumo tarnyba paviešino Rusijos karių apklausų įrašus

Antradienį vaizdo įrašų svetainėje „YouTube“ Ukrainos saugumo tarnyba paviešino A.Aleksandrovo ir J.Jerofejevo apklausų įrašus. Įrašai sutitruoti rusų ir anglų kalbomis.

A.Aleksandrovu prisistatantis vyras įraše pasakoja, kad pagal kontraktą tarnauja Rusijos GRU „specnazo“ 3-iojoje brigadoje, dislokuotoje Toljačio mieste.

VIDEO: Aleksandro Aleksandrovo apklausa

„Gimiau 1987 metų sausio 7 dieną, Rusijos Federacijos pilietis. Gyvenu Kirovo srityje, Malmyžsko rajone. Dabar esu Rusijos Federacijos karys. Karinis laipsnis – seržantas. Pareigos – žvalgas-sanitaras. Tarnauju karinėje dalyje 21208, 3-iojoje atskiroje specialios paskirties brigadoje, dislokuotoje Toljačio mieste“, – prieš vaizdo kameros objektyvą kalba lovoje gulintis sulaikytasis.

Pasak vyro, jis į Ukrainos teritoriją pateko 2015 metų kovo 26 dieną kartu su antruoju batalionu, susidedančiu iš 220 žmonių ir vadovaujamu majoro Konstantino Napolskicho. Karys papasakojo, kad ukrainiečiai jį sulaikė, kai jis žvalgė teritoriją.

Taip pat buvo paviešinta ir J.Jerofejevo apklausa. Manoma, kad jis buvo tos pačios žvalgų grupės vadas. „Tarnauju 3-iojoje atskirojoje gvardijos brigadoje, dislokuotoje Toljatyje“, – kalbėjo J.Jerofejevas. Toljatį jis nurodė ir kaip savo gyvenamąją vietą.

VIDEO: Jevgenijaus Jerofejevo apklausa

J.Jerofejevas paaiškino, kad jis į Luhansko srities teritoriją atvyko balandžio pradžioje, o savo vadu taip pat nurodė Konstantiną Napolskichą. Vyras paaiškino, kad buvo sulaikytas tuo metu, kai savo karių grupę vedė į žvalgybą ir naujų pozicijų paieškas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius