Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kijevas patvirtina susitarimą dėl abipusio belaisvių paleidimo iki metų pabaigos

Trišalės kontaktinės grupės ginkluotam konfliktui Rytų Ukrainoje spręsti dalyviai pirmadienį per vaizdo konferenciją susitarė iki šių metų pabaigos paleisti asmenis, laikomus kai kuriuose Donecko ir Luhansko sričių rajonuose, paskelbė Ukrainos atstovo šioje grupėje Leonido Kučmos spaudos sekretorė Darja Olifer.
Derybų raundas Minske dėl taikos rytų Ukrainoje: Leonidas Kučma 2015 m. sausio 31 d.
Leonidas Kučma / „Scanpix“ nuotr.

„Per trišalės kontaktinės grupės vaizdo konferenciją susitarta dėl abipusio laikomų asmenų paleidimo iki metų pabaigos, kaip numatyta „Normandijos ketverto“ viršūnių susitikime Paryžiuje“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė D.Olifer.

Ukrainos atstovė trišalės kontaktinės grupės humanitariniame pogrupyje Valerija Lutkovska savo ruožtu pranešė, kad Kijevas galės susigrąžinti iš nelaisvės ukrainiečius, kurie laikomi ketverius metus ir neturėjo galimybės bendrauti su šeimomis. V.Lutkovską citavo Ukrainos prezidento spaudos tarnyba.

Anksčiau pirmadienį Rusijos atstovas kontaktinės grupės derybose Borisas Gryzlovas žurnalistams sakė, kad Kijevas ir Donbasas susitarė apsikeisti belaisviais formatu „visi žinomi į visus žinomus“. „Kontaktinė grupė suderino paleidimo ir apsikeitimo sąlygas“, – sakė jis.

Šią informaciją patvirtino Donecko ir Luhansko respublikomis pasiskelbusių separatistinių darinių atstovai.

„Normandijos ketverto“ šalių – Ukrainos, Vokietijos, Prancūzijos ir Rusijos – lyderiai per gruodžio 9 dienos susitikimą Paryžiuje susitarė padėti konflikto Rytų Ukrainoje šalims iki gruodžio 31-osios apsikeisti visais belaisviais. Konflikto šalys ketino apsikeisti maždaug 300 žmonių.

Tikėtasi, kad trišalės kontaktinės grupės gruodžio 18 dienos susitikimas Minske bus paskutinis 2019 metais, tačiau šalims nepavyko suderinti apsikeitimo belaisviais datos ir naujų paliaubų Donbase sąlygų. Vėliau eksprezidentas L.Kučma išreiškė viltį, kad belaisviai grįš namo iki Naujųjų metų, ir pranešė apie ketinimus surengti „Skype“ konferenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius