Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kijevas prašo Sofijos išduoti aktyvistės K.Hanzdiuk nužudymo byloje figūruojantį asmenį

Ukrainos generalinė prokuratūra kreipėsi į Bulgariją, prašydama jai perduoti šalyje sulaikytą Oleksijų Leviną, įtariamą prisidėjus prie išpuolio prieš kovos su korupcija aktyvistę Kateryną Handziuk.
Katerina Handziuk
Kateryna Handziuk / „Facebook“ nuotr.

„Generalinė prokuratūra išsiuntė ekstradicijos prašymą“, – naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė Generalinės prokuratūros spaudos tarnyba.

Ukrainos ir Bulgarijos pareigūnai per bendrą operaciją Bulgarijoje sulaikė Oleksijų Moskalenką, dar žinomą kaip Leviną, ieškomą dėl K.Handziuk užpuolimo 2018 metų liepą.

K.Handziuk, pietinio Chersono miesto mero patarėja, buvo užpulta ryte išėjusi iš namų ir aplieta rūgštimi. Dalį kūno nudegusi moteris buvo paguldyta į vietos, o vėliau į Kijevo ligoninę. 2018 metų lapkritį K.Handziuk mirė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kateryna Handziuk ligoninėje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kateryna Handziuk ligoninėje

Dėl pasikėsinimo į aktyvistę pareigūnai sulaikė keturis įtariamuosius, įskaitant vyrą, kuris, kaip užfiksavo stebėjimo kameros, pirko sieros rūgštį.

2019 metų vasarį Kijevo rajoninis teismas pratęsė iki liepos 3 dienos K.Handziuk nužudymo bylos ikiteisminį tyrimą dėl įtarimų Chersono srities tarybos pirmininkui Volodyslavui Manheriui, vieno parlamentaro padėjėjui Ihoriui Pavlovskiui, buvusiam Rytų Ukrainos konflikto dalyviui Serhijui Torbinui ir O.Levinui (Moskalenkai).

2019 metų gegužės mėnesį Ukrainos generalinė prokuratūra pareiškė oficialius įtarimus penkiems asmenimis ir perdavė bylą teismui. Dnipropetrovsko srities rajono teismas juos pripažino kaltais ir skyrė laisvės atėmimo bausmes.

O.Levinas iš karto po nusikaltimo išvyko iš Ukrainos, o 2019 metų sausį buvo paskelbta jo paieška. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, iš šalies jis pabėgo 2018 metų rugpjūčio mėnesį.

Tų pačių metų gruodį Ukrainos generalinis prokuroras Jurijus Lucenka pranešė, kad O.Levinas įtariamas prisidėjęs prie išpuolio prieš K.Handziuk rengimo ir organizavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius