Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kijevas ragina ES intensyvinti pastangas sugrąžinti Krymą Ukrainai

Ukrainos prezidento administracijos vadovo pavaduotojas Konstantinas Jelisejevas ketvirtadienį pareiškė, kad per Ukrainos ir Europos Sąjungos viršūnių susitikimą Kijevo atstovai paragino Bendriją imtis aktyvesnės politikos, stengiantis sugrąžinti Krymą ukrainiečiams.
Šventė Kryme
Šventė Kryme / AFP/„Scanpix“ nuotr.

K.Jelisejevas ketvirtadienį per televiziją „5 kanal“ pranešė, kad Ukrainos ir ES viršūnių susitikimą Kijeve buvo aptartas Krymo sugrąžinimas.

Jo teigimu, ES iki šiol laikėsi pozicijos nepripažinti pusiasalio aneksijos, tačiau Kijevas paragino Bendriją imtis aktyvesnių pastangų sugrąžinti jį Ukrainai.

„Kalbama apie didesnę koordinaciją per tarptautinius forumus ir tarptautines organizacijas, o konkrečiai – apie naujos rezoliucijos parengimą; stipresnės rezoliucijos Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje parengimą, bendradarbiaujant su JT Saugumo Taryba, ir sankcijų režimo sugriežtinimą dėl Krymo“, – teigė pareigūnas.

K.Jelisejevo teigimu, susitikimo metu užsiminta ir apie griežtesnį dabar galiojančių sankcijų taikymą.

Ukrainos prezidento administracijos vadovo pavaduotojas nurodė, kad nepaisant įvestų sankcijų Rusijos okupuoto Krymo uostuose retkarčiais pasirodo laivų su ES šalių vėliavomis.

Be to, Kijevas ir ES susitarė aktyviau bendradarbiauti sprendžiant ginkluoto konflikto krečiamos Rytų Ukrainos klausimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius