Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 08 03 /15:22

Kijeve bombą susprogdinti grasinęs „teroristas“ areštuotas

Ukrainos policijos specialiosios pajėgos pirmadienį areštavo Uzbekistano pilietį, grasinusį susprogdinti bombą viename sostinės verslo centre, pranešė vidaus reikalų ministro pavaduotojas Antonas Heraščenka.

Anksčiau pirmadienį apie 35 metų vyras viename banko „Universal“ skyriuje, esančiame verslo centre „Leonardo“, pagrasino susprogdinti neva kuprinėje įsineštą galingą bombą. Policija pradėjo derybas su šiuo asmeniu; pastatas buvo evakuotas – jame pasiliko tik banko skyriaus vadovė, atsisakiusi išeiti.

„Teroristas sučiuptas gyvas. Sprogimo nebuvo. Įvykio vietoje dirba sprogmenų ekspertai. Toliau – įtariamojo teismas ir ilgas įkalinimas“, – per „Facebook“ parašė A.Heraščenka. Jis pridūrė, kad buvo sulaikytas Uzbekistano pilietis, vardu Suchrobas Karimovas.

Ukrainos saugumo tarnyba taip pat pranešė, kad teroristas buvo sėkmingai sučiuptas per policijos specialiąją operaciją „Hrom“ („Griaustinis“).

„Teroristas teigia, kad jo kuprinėje yra didelis sprogmuo, kuris bus detonuotas, jeigu jis bus nužudytas, kadangi jam prie kojos pritvirtintas laidas, pririštas prie detonatoriaus“, – pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ anksčiau rašė A.Heraščenka.

Jis taip pat paskelbė teroristo nuotrauką, kurioje matyti, kaip šis sėdi ant kėdės biure, padėjęs kovą ant kitos kėdės, kur paliko savo kuprinę. Šalia už stalo sėdi banko darbuotoja, anksčiau atsisakiusi palikti patalpas.

VIDEO: Kijevo verslo centre „teroristas“ grasino susprogdinti bombą: policijos specialiosios pajėgos jį areštavo

Remiantis ankstesniais pranešimais, apytiksliai vidurdienį į verslo centre „Leonardo“ įsikūrusį „Universal Bank“ skyrių užėjo nežinomas jaunesnis nei 35 metų vyras. Jis pareiškė turįs savo kuprinėje bombą ir paprašė iškviesti policiją.

Banko darbuotojai paliko patalpas, o filialo vadovė pasiliko ten savo noru. Buvo inicijuota specialioji operacija, o policininkai pradėjo derybas su teroristu ir pasiūlė jam pasiduoti.

Šalia verslo centro buvo blokuojamas automobilių eismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius