Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kijeve ketinama prieš Miesto dieną išvalyti Maidaną, bet Akmeninė barikada liks

Ukrainos aktyvistai ketina penktadienį išvalyti Nepriklausomybės aikštę (Maidan nezaležnosti) Kijeve – nuimti kai kurias palapines ir barikadas prieš Miesto dieną, kuri bus švenčiama šeštadienį.
Kijevo Nepriklausomybės aikštė
Kijevo Nepriklausomybės aikštė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Maidano savigynos atstovai sakė, kad bus pašalintos ištuštėjusios palapinės, išgabentos šiukšlės, išardyta dalis barikadų, kurios trukdo gyventojams ir miesto svečiams vaikščioti bei nebeatlieka joms skirtų funkcijų.

Vis dėlto vadinamosios Akmeninės barikados Institutskajos gatvėje nutarta kol kas neliesti.

Kijeve veikiančios organizacijos „Socialnacionalinė asamblėja“ (Pravyj sektor – Vostok) Ihoris Kryvoručka pareiškė, kad „Pravyj sektor“ pasiryžęs ne tik įvesti tvarką Maidane, bet ir modernizuoti Maidano erdvę, „paversti jį iš gyvenamosios vietos į naujų idėjų generavimo vietą“.

„Maidanas turi generuoti naujas idėjas, taip pat plėtoti Ukrainos piliečių patriotizmo jausmą, propaguoti moralines vertybes, sveiką gyvenimo būdą ir kitas pozityvias vertybes“, – sakė šis aktyvistas.

Pasak jo, vietoj nebepatrauklių karinių palapinių norima įrengti sferos pavidalo palapines, kuriose galėtų dirbti žurnalistai ir kiti kūrybiški žmonės – dailininkai, rašytojai, fotografai, IT specialistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius