Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kijevo parduotuvėse rusiška produkcija bus ženklinama ir laikoma atskirose lentynose

Kijevo miesto taryba priėmė sprendimą, kuris įpareigoja mieste esančias parduotuves ženklinti produktus, kurie pagaminti Rusijoje, ir juos laikyti atskirose lentynose, praneša TV kanalo „Dozhd“ naujienų svetainė.
Pažymėta rusiška prekė Ukrainos parduotuvėje
Pažymėta rusiška prekė Ukrainos parduotuvėje / unian.net nuotrauka

Teigiama, kad sprendimo priėmimas susijęs su Rusijos agresija. Už rusiškų prekių ženklinimą pasisakė 76 Kijevo miesto tarybos nariai iš 120.

„Kiekviena kapeika už produktą, kuris gaminamas Rusijoje yra kapeika, kurią Putinas panaudoja pirkdamas ginklus, kurie bus nukreipti prieš mūsų vaikus, prieš mus, mūsų valstybę Ukrainos rytuose“, – sakė miesto tarybos narys Ruslanas Andrijko iš frakcijos „Svoboda“. Jis teigė, kad ši iniciatyva buvo aptarta su verslininkais ir dauguma jų palaikė tokį sprendimą.

R.Andrijko pažymėjo, kad vienas iš prekybos tinklų Ukrainos sostinėje jau pradėjo žymėti rusišką produkciją. Be to, jis sakė, kad toks sprendimas jau priimtas Lvovo, Ivano Frankivsko ir Čerkasų srityse. Pagal politiko, rusiškų prekių boikotas daro didelę įtaką Rusijos ekonomikai. R.Andrijko tikino, kad įgyvendinti šį projektą Kijevo parduotuvėse galima per keletą dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius