Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kijevo teismas atsisakė skirti M.Saakašviliui namų areštą – jis laisvėje

Kijevo teismas pirmadienį atsisakė patenkinti prokuratūros prašymą skirti buvusiam Gruzijos prezidentui ir dabartiniam Ukrainos opozicinės partijos „Naujųjų jėgų judėjimas“ lyderiui Michailui Saakašviliui kardomąją priemonę namų areštą, kol vyks tyrimas.
Kijevo teismas atsisakė skirti M.Saakašviliui namų areštą.
Kijevo teismas atsisakė skirti M.Saakašviliui namų areštą. / Tado Jeršovo nuotr.

„Prokuroro prašymas dėl kardomosios priemonės namų arešto ištisą parą skyrimo įtariamajam M.Saakašviliui nepatenkinamas“, – pirmadienio vakarą paskelbė teisėja Larisa Cokol.

Ji pažymėjo, kad prokuratūra turi teisę apskųsti šį teismo sprendimą.

Kaip pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas, teisėjai paskelbus sprendimą, teismo salėje buvę politiko šalininkai sveikino audringais aplodismentais ir džiugiais šūksniais.

Ukrainos policija penktadienio vakarą areštavo M.Saakašvilį po praėjusią savaitę surengto nesėkmingo teisėsaugos reido prieš šį Ukrainos prezidento Petro Porošenkos priešininką. Pirmadienio rytą M.Saakašvilis buvo atvesdintas į Kijevo teismą.

Generalinis prokuroras Jurijus Lucenka nurodė, jog 49 metų kovos su korupcija aktyvistas buvo sulaikytas dėl įtarimų, kad mėgino įvykdyti perversmą ir kad jo opozicinės partijos „Naujųjų jėgų judėjimas“ veiklą rėmė Rusija.

VIDEO: M.Saakašvilis – laisvėje: lietuvio filmuoti kadrai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius