Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kilo skandalas dėl Filipinų prezidento sraigtasparnio skrydžio į „Coldplay“ koncertą

Filipinų prezidentas Ferdinandas Marcosas jaunesnysis socialinėje žiniasklaidoje sulaukė didelės kritikos dėl to, kad pasinaudojo prezidento sraigtasparniu ir dalyvavo britų roko grupės „Coldplay“ koncerte provincijoje į šiaurę nuo sostinės Manilos.
„Coldplay“ koncertas
„Coldplay“ koncertas / Imago / Scanpix nuotr.

Į Filipinų areną, didžiausią pasaulyje uždarą areną, suplūdo 40 000 koncerto lankytojų, todėl kilo „nenumatytų eismo komplikacijų maršrute“, sakoma prezidento saugumo grupės pareiškime, kurį cituoja „Reuters“.

„Scanpix“/AP nuotr./Ferdinandas Marcosas
„Scanpix“/AP nuotr./Ferdinandas Marcosas

Tokia eismo situacija kėlė grėsmę F.Marcoso, kuris penktadienio vakaro koncerte dalyvavo su žmona, saugumui, todėl buvo pasitelktas prezidento sraigtasparnis, priduriama pranešime.

Tačiau socialinės žiniasklaidos naudotojai kritikavo mokesčių mokėtojų pinigų naudojimą. F.Marcosas yra mirusio prezidento, kurio valdymas baigėsi beveik prieš keturis dešimtmečius per istorinę „liaudies jėgos“ revoliuciją, sūnus ir bendravardis.

„Oficialių išteklių, tokių kaip prezidento sraigtasparnis, naudojimas asmeninei ir neoficialiai veiklai paprastai laikomas piktnaudžiavimu valdžia arba netinkamu valstybės išteklių naudojimu“, – šeštadienį paskelbtame pranešime teigė „Facebook“ vartotojas Jamesas Patrickas Aristorenas.

„Mes sumokėjome už sraigtasparnio naudojimą, degalus ir apsaugą, kas žino, net už bilietus visiems“, – sakė kita „Facebook“ vartotoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius