Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kim Jong-unas išsigando ir Šiaurės Korėjoje uždraudė sarkazmą

Uždaroji Šiaurės Korėja uždraudė šalies gyventojams sarkastiškai atsiliepti apie valstybės lyderį Kim Jong-uną ir totalitarinį režimą. Kaip praneša „The Independent“, už įstatymo ribų atsidūrė net netiesioginė vyriausybės kritika.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Piliečiai apie naująjį draudimą buvo informuoti visoje serijoje susitikimų su funkcionieriais.

„Vienas valstybės pareigūnas pats suorganizavo susitikimą su vietos gyventojais, kad įspėtų juos apie priešiškus vidaus maišto elementų veiksmus, – teigė „Radio Free Asia“ šaltinis Jagango provincijoje. – Pagrindinė pamokslo mintis buvo tokia: „Užsičiaupkite.“

Kokios sarkastiškos pastabos dabar draudžiamos? Skelbiama, kad žmonėms paliepta nebesakyti, kad „dėl visko kalta Amerika“ – esą taip netiesiogiai kritikuojamas režimas Pchenjane.

„Centrinės valdžios polinkis kaltę dėl bet kokių problemų versti svetimai šaliai lėmė tai, kad žmonės taip tyčiojasi iš vyriausybės“, – teigė „Radio Free Asia“ šaltinis.

Kita pastaruoju metu Šiaurės Korėjoje išpopuliarėjusi frazė: „Kvailys, kuris nesugeba matyti išorinio pasaulio“. Kalbama, žinoma, apie Kim Jong-uną.

Posakis paplito po šalį, kai Kim Jong-unas nusprendė nedalyvauti Antrojo pasaulinio karo pabaigos minėjimo ceremonijose Rusijoje ir Kinijoje.

Pietų Korėjos spauda pastaruoju metu daug rašo apie šiaurinėje kaimynėje augantį nepasitenkinimą valdžia Pchenjane. Esą miestuose ant namų sienų buvo pasirodę keli grafičiai, kuriuose šaipomasi iš Kim Jong-uno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius