-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinai sutiko Naujuosius metus (nuotraukos)

Sekmadienio naktį Kinijoje griaudėjo fejerverkai, o miestų gatvėse vyko karnavalai. Taip kinai sutiko Naujuosius Tigro metus pagal Mėnulio kalendorių.
Kinų Naujųjų metų sutikimo akimirkos: maldos deginant smilkalus, karnavalai ir fejerverkai.
Kinų naujųjų metų sutikimo akimirkos: maldos deginant smilkalus, karnavalai ir fejerverkai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nepaisant lietaus ir šlapdribos, Šanchajuje prie JingAno šventyklos, vienos seniausių budistų šventyklų, nusidriekė eilė per visą kvartalą. Šventykloje kinai degino smilkalus, melsdami sveikatos, pinigų bei laimės, pranešė APF.

Apie didesnius incidentus nepranešama, tačiau nuo fejerverkų susižeidė 52 žmonės, o visoje šalyje budėjo per 900 tūkst. policininkų ir policijos savanorių, kurie užtikrino tvarką.

„Kinų Naujųjų metų atostogos man yra pačios geriausios. Šiuo šventiniu metu mes galime būti namuose su artimaisiais ir linkėti vieni kitiems visa ko geriausio“, – sakė Honkongo vadovas Donaldas Tsangas.

Tuo tarpu Singapūro premjeras ragino žmones gimdyti daugiau vaikų ir ignoruoti prietarus, esą Tigro metais gimę vaikai turės gyvuliškų požymių. Taip pat tikima, jog Tigro metais gimę vaikai bus nepriklausomi ir stiprūs, visgi manoma, jog šie metai netinka vedyboms.

Šventės išvakarėse meteorologai įspėjo, kad pietinėje šalies dalyje lis ir smarkiai snigs, tačiau tai nesustabdė kinų per svarbiausią metų šventę susitikti su artimaisiais. Kasmet per Naujųjų metų atostogas milijonai kinų grįžta švęsti su artimaisiais – tai laikoma didžiausia kasmetine žmonių migracija. Vien traukiniais keliavo per 210 mln. keleivių, dar apie 30 mln. kinų pasirinko lėktuvus, kiti sėdo į autobusus.

Kinų Naujieji metai švenčiami pirmąją Kinų kalendoriaus dieną – tai antroji mėnulio jaunatis po žiemos saulėgrįžos. Kadangi kinų kalendorius nesutampa su Grigaliaus, Kinų naujųjų metų data kasmet išpuola vis kitą dieną, tarp sausio 21 ir vasario 20 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius