Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinas namie iš sendaikčių surinko povandeninį laivą

Išradėjas mėgėjas Tao Xiangli dvejus metus sendaikčių turgavietėse ieškojo įvairių detalių povandeniniam laivui surinkti.
Tao Xiangli išbando savo kūrinį
Tao Xiangli išbando savo kūrinį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai ne pirmasis Kinijos konstruktoriaus išradimas. Tao jau surinko masažuoklį galvai ir avalinės valymo mašinėlę, tačiau būtent povandeniniu laivu jis tikisi išgarsėti.

Į 800 kg svorio ir 6,5 metrų ilgio povandeninį laivą telpa vienas žmogus. Jame yra slėgio matuoklis, kelios stebėjimo kameros, ir, žinoma, būtinos deguonies atsargos.

Išradėjas taip pat įrengė savo laivui prožektorių ir dabar montuoja periskopą.

Pasak išradėjo, povandeninis laivas gali nusileisti į maždaug 10 metrų gylį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tao Xiangli ir jo laivas
Tao Xiangli ir jo laivas

Povandeninio laivo korpusas surinktas iš paprastų metalinių statinių. Panaudodamas tokią pigią medžiagą Tao Xiangli sutaupė 30 tūkst. juanių (4 400 dolerių).

„Daugelį detalių savo povandeniniam laivui pirkau sendaikčių turgavietėse. Jose galima rasti tai, ko niekur daugiau nesurasti. Ir kainos ten mažesnės“, – sakė Tao.

Tačiau išradėjo kelyje buvo ir daug sunkumų.

Neturėdamas licencijos povandeniniam laivui Tao negali legaliai naudoti savo išradimo.

Dar viena kliūtis – Pekine yra mažai gilių vandens telkinių. Tačiau Tao vis dėlto surado ir naudoja laivo bandymams vieną vietos vandens saugyklų.

Tao tikisi, kad jo išradimai, nelabai suvokiami paprastiems žmonėms, susilauks investuotojų dėmesio ir garantuos jam visuotinį pripažinimą.

Dabar Tao dirba naktinėje pamainoje karaokės bare, todėl dieną gali daryti savo išradimus. Visą savo uždarbį jis panaudoja naujiems sumanymams įgyvendinti.

„Bent jau aš mėginu ką nors daryti. O sužinoti, ką pasieksi, gali tik kažką padaręs. Jeigu aš nesivysiu savo svajonės, niekas niekada nesužinos apie mane“, – sako Tao.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius