Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija apgailestauja dėl Šiaurės Korėjos artilerijos padarytų aukų ir ragina pradėti derybas

Kinija trečiadienį išreiškė apgailestavimą dėl aukų, patirtų per Pietų Korėjos salos apšaudymą iš Šiaurės Korėjos, ir paragino abi šalis pradėti derybas, kad ateityje tokie incidentai nebepasikartotų.
Iš salo evakuojami gyventojai
Iš salo evakuojami gyventojai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Hong Lei sakė, kad Pekinui kelia nerimą padėtis Korėjos pusiasalyje – panašiai buvo kalbama Kinijoje ir diena anksčiau.

„Kinija kreipia didelį dėmesį šiam incidentui. Mes apgailestaujame dėl aukų ir turto nuostolių, taip pat mums kelia nerimą padėtis“, – sakoma Hong Lei pareiškime, kurį paskelbė oficialioji Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“.

„Mes griežtai raginame abi šalis likti ramias ir santūrias ir kuo greičiau pradėti derybas, kad panašūs incidentai daugiau nepasikartotų“, – nurodė Hong Lei.

Pasak jo, Kinija nepritaria bet kuriai veiklai, kuri kenkia taikai ir stabilumui Korėjos pusiasalyje. Hong Lei pridūrė, kad Pekinas yra pasirengęs veikti kartu su abiem pusiasalio šalimis.

Šiaurės Korėja, palaikanti draugiškus santykius su Kinija, antradienį iš artilerijos apšaudė Pietų Korėjos Jonpjongo salą. Per apšaudymą žuvo du iš saloje dislokuotų jūrų pėstininkų ir du civiliai, dar 15 jūrų pėstininkų ir trys civiliai asmenys buvo sužeisti.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius