-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija atmeta „nepagrįstus“ kaltinimus dėl kibernetinio įsilaužimo

Kinija antradienį paneigė įvykdžiusi didžiulį įsilaužimą į „Microsoft“ serverius, o kinų ambasada Naujojoje Zelandija pavadino šiuos JAV ir sąjungininkių kaltinimus „visiškai nepagrįstais ir neatsakingais“.
Kibernetinis saugumas
Kibernetinis saugumas / 123rf.com nuotr.

Velingtonui prisijungus prie kelių sostinių ir priskyrus tą kibernetinę ataką Kinijai, ambasada išskyrė Naujosios Zelandijos vaidmenį ir įtarimus apibūdino kaip „kenksmingą šmeižtą“.

Jungtinės Valstijos ir jų sąjungininkės pirmadienį griežtai pasmerkė Kinijos „piktavališką kibernetinę veiklą“ ir apkaltino Pekiną lėšų prievartavimu bei grėsmės nacionaliniam saugumui sukėlimu, be to, pažadėjo pasekmes už tokius veiksmus.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas taip pat apkaltino Kiniją dėl kovą atskleisto didžiulio įsilaužimo į „Microsoft“ ir priskyrė šį įsilaužimą „neatsakingo, ardomojo ir destabilizuojamo elgesio kibernetinėje erdvėje modeliui, keliančiam didelę grėsmę mūsų ekonominiam ir nacionaliniam saugumui“.

„[Kinijos] valstybės saugumo ministerija (VSM) globoja nusikalstamų programišių kontraktininkų, vykdančių ir valstybės remiamą veiklą, ir kibernetinius nusikaltimus dėl savo pačių finansinės naudos, ekosistemą“, – sakoma A.Blinkeno pareiškime.

Tuo metu JAV teisingumo departamentas paskelbė, kad keturi Kinijos piliečiai buvo apkaltinti įsilaužimu į dešimčių kompanijų, universitetų ir vyriausybinių įstaigų kompiuterius Jungtinėse Valstijose ir užsienyje nuo 2011 iki 2018 metų.

„Kaip rodo trijų VSM pareigūnų ir vieno jų įsilaužėlio kontraktininko apkaltinimas, apie kurį šiandien paskelbė Teisingumo departamentas, Jungtinės Valstijos primes pasekmes [Kinijos] piktavališkiems kibernetiniams veikėjams dėl jų neatsakingo elgesio kibernetinėje erdvėje“, – sakė A.Blinkenas.

JAV, Europos Sąjunga, Didžioji Britanija, Australija, Kanada, Naujoji Zelandija, Japonija ir NATO yra susivienijusios prieš šią grėsmę, sakė vienas amerikiečių aukšto rango pareigūnas.

„Kinijos valstybės remiamų grupių kibernetinė ataka prieš „Microsoft Exchange“... buvo beatodairiškas, bet pažįstamas elgesio modelis“, – sakoma britų užsienio reikalų sekretoriaus Dominico Raabo pareiškime.

ES savo pareiškime pasmerkė Kinijos elgesį ir paragino ją „imtis visų deramų priemonių“ tokiai veiklai pažaboti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius