-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija Europoje pirks banką

Europos bankai turi būti pasirengę investuotojui iš Kinijos. Kinijos „Construction“ bankas Europoje nori įsigyti banką. Antras pagal dydį Kinijos bankas tam turi apie 16 milijardų dolerių. Apie tai skelbia „Financial Times“.
China Construction Bank
China Construction Bank / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kinija

„Europoje parduodami kai kurie bankai. Mes šiame žemyne ieškome galimybių“, – sakė Kinijos banko prezidentas Wang Hongzhang. Pasak jo, domimasi įsigyti visą banką arba jo dalį, trečdalį ar pusę akcijų paketo.

Kokie bankai juos domina, prezidentas neatskleidė. Kinai domisi Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir Prancūzijos finansinėmis institucijomis. Pasak banko prezidento, tai būtų didžiausia kada nors įgyvendinta Kinijos banko investicija.

Iki šiol didžiausias kinų pirkinys bankiniame sektoriuje buvo 20 procentų Pietų Afrikos „Standart“ banko akcijų pirkimas. Pirkinys atsiėjo 5,5 milijardo dolerių.

Investavę užsienyje kinai jau yra patyrę ir kartėlį. Kinijos valstybiniai fondai visai prieš krizę investavo didelę sumą į Amerikos banką „Morgan Stanley“ ir investicinius fondus „Blackstone“. Per krizę kinai juose prarado milijardus. 

Gera perspektyva

Kinijos bendrovės nori parodyti savo ambicijas. Ekonomikos prognozės pastaraisiais mėnesiais tik gerėjo. Pagal ekonomikos augimo prognozes, šiais metais šalies ekonomika ūgtels iki 7,8 proc.

Prie pozityvaus vystymosi prisideda ir tai, kad Vyriausybė patvirtino stambius investicijos projektus. Tuo įsitikinęs ekonomikos agentūros direktorius Fan Jianpingas.

Vyriausybė siekia Kinijoje padidinti vartojimą. Premjeras Wen Jiabao antradienį paskelbė apie mokesčių mažėjimą ir kitus veiksmus, kurie skatintų vartotojus daugiau pirkti. Taip turėtų būti išjudintas susilpnėjęs augimas ir pasiektas prognozuojamas 7,5 proc. ekonomikos augimas. Ekonomikos agentūros duomenimis, augimas bus dar didesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius