Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija giriasi savo jūrų pajėgų galia, jos karo laivams pirmąkart apiplaukus Japoniją

Kinijos valstybinė žiniasklaida penktadienį gyrė sustiprintas šalies karines jūrų pajėgas, kai keli karo laivai pirmąkart apiplaukė Japonijos salas.
Sueco kanalu plaukantis Irano karinio jūrų laivyno laivas
Karinis laivas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kinija siekia išplėsti savo karinio laivyno pasiekiamą teritoriją, praeitais metais priėmusi į tarnybą pirmąjį savo lėktuvnešį, o pastarasis žygis aplink Japoniją siunčia simbolinę žinią tuo metu, kai Pekinas ir Tokijas nesutaria dėl salų Rytų Kinijos jūroje.

Kinijos laivai „kirto visas stipriausias vietas“ tarp salų nuo Japonijos šiaurinio pakraščio iki Filipinų pietuose, kurios šalį skiria nuo Ramiojo vandenyno, valstybinis dienraštis „China Daily“ citavo Liaudies išvadavimo armijos akademijos vyriausiąjį tyrėją Du Wenlongą.

Kinijos laivynas „pajėgus pasiųsti ir palaikyti savo karo laivus, plaukiojant ir kovojant toli nuo žemyno“, sakė Du Wenlongas.

Pekinas yra įsitraukęs į ginčą su Tokiju, taip pat reiškia teises į beveik visą Pietų Kinijos jūrą, konfliktuodamas su keliomis kaimyninėmis valstybėmis.

Du Wenlongo komentarai buvo paskelbti praėjus kelioms dienoms po to, kai penki Kinijos karo laivai pirmąkart apiplaukė Japonijos salyną, rašo „China Daily“.

Tie laivai grįžo į savo uostą liepos 28 dieną po žygio, per kurį jie perplaukė Sojos sąsiaurį, skiriantį šiaurės Japoniją ir Rusiją, aplenkė Japonijos rytines pakrantes ir kirto Mijako sąsiaurį prie Okinavos, pridūrė laikraštis.

Japonijos gynybos ministerija nurodė, kad šalies oro patruliai pastebėjo penkis Kinijos laivus, plaukiančius tarp Okinavos ir toliau į pietvakarius esančių Mijako salų, tačiau jie neįsibrovė į Japonijos teritorinius vandenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius