-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija keičia poziciją – dėl raketos paleidimo nebeatiduos Šiaurės Korėjai bėglių iš šios šalies

Kinija nustos grąžinti į tėvynę iš Šiaurės Korėjos pabėgusius šios šalies piliečius. Kaip praneša naujienų agentūra AFP, remdamasi Japonijos laikraščiu „Yomiuri Shimbun“, tai bus Kinijos atsakas į Šiaurės Korėjos raketos „Unha-3“ paleidimą.
Kinijos pasienietis saugo tiltą, vedantį į Šiaurės Korėją.
Kinijos pasienietis saugo tiltą, vedantį į Šiaurės Korėją. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Oficialūs Kinijos šaltiniai Japonijos žurnalistams pareiškė, kad šitaip Kinija sureagavo į tai, kad Šiaurės Korėja nederina savo veiksmų su kaimynais. „Šiaurės Korėja neatskleidė raketos paleidimo į Kinijos pusę detalių“, – Japonijos laikraštis cituoja vieną Kinijos valdininką.

Be to, Kinija atkreipia dėmesį į liūdną žmonių, kurie mėgina bėgti iš Šiaurės Korėjos, likimą. „Jeigu bėgliai grąžinami, tai reiškia jų mirtį, mes negalime to ignoruoti“, – sakė „Yomiuri Shimbun“ pašnekovas.

Iki šiol tarp Kinijos iš Šiaurės Korėjos egzistavo susitarimas, pagal kurį abi šalys išduodavo viena kitai pabėgusius piliečius.

Balandžio 13-osios rytą Šiaurės Korėja paleido raketą „Unha-3“, neva turėjusią į kosmosą iškelti palydovą, ir taip pažeidė Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliuciją. Raketos paleidimas nebuvo sėkmingas – ji subyrėjo skrydžio metu. Pietų Korėja, JAV, Rusija ir tarptautinės organizacijos pasmerkė šį Šiaurės Korėjos žingsnį. Manoma, kad palydovo iškėlimu į kosmosą buvo pridengtas paprasčiausias balistinės raketos bandymas, nors Pchenjanas tikina, kad raketos paleidimas susijęs vien su taikiais tikslais.

Dar kovo pabaigoje JAV dėl rengiamo raketos „Unha-3“ starto sustabdė maisto produktų į Šiaurės Korėją tiekimą. Šio antradienio vakarą Šiaurės Korėja pareiškė, kad dėl nutrūkusios JAV paramos ji „nelaiko savęs įsipareigojusia“ laikytis branduolinių bandymų moratoriumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius