Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija Mao Dzeduno gimtadienį šventė atidarydama naują greitąjį geležinkelį

Kinija turi naują rekordą: šalyje pradėjo veikti ilgiausias planetoje maršrutas greitaeigiams traukiniams. Rekordinis geležinkelis sujungė Pekiną ir Guangžou, tokiu būdu kelionė tarp šių miestų pagreitėjo dvigubai, rašo newsru.com.
Traukiniai naujuoju geležinkeliu važiuos 300 km/h
Traukiniai naujuoju geležinkeliu važiuos 300 km/h / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujoji geležinkelio atšaka turėtų išspręsti kai kurias transporto problemas ir bus itin mėgstama migrantų, tvirtina viena Kinijos televizija. Guangžou miestas būtent tuo ir garsėja, kad jame gyvena daugiausiai migrantų, palyginti su kitais miestais, todėl geležinkelio stotis čia nuolat perpildyta. Piko valandomis kasdien stotis aptarnauja apie 230 tūkst. keleivių, nors suprojektuota buvo tik apie 40 tūkst. žmonių. Gyventojai, dirbantys kituose šalies regionuose, nuolat susidurdavo su problema įsigyti bilietus namo.

Atidarius naująjį geležinkelį iš viso kasdien tarp Pekino ir Guangžou kursuos 310 traukinių, kurie važiuos apie 300 kilometrų per valandą greičiu.

Gruodžio 26-oji naujojo geležinkelio atidarymui pasirinkta neatsitiktinai – kaip tik šią dieną 1893 metais gimė Kinijos lyderis Mao Dzedunas, miręs 1976 metais.

AFP/Scanpix nuotr./Naujajame traukinyje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Naujajame traukinyje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius