Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kinija organizuos kruizus į ginčijamas salas

Kinija sudarys turistams galimybę aplankyti virtinę Pietų Kinijos jūroje esančių Paraselio salų, dėl kurių priklausymo Kinijai abejojama, skelbia BBC.
Darbas kruiziniame laive gali būti kaip nuotykis
Kruizas / 123rf.com nuotr.

Kinijos naujienų agentūra prenešė, kad jau gegužę turistai galės vykti į kruizus po šias salas. Tiesa, keliautojams teks apsistoti laivuose, nes net didžiausia sala turi tik vieną viešbutį ir joje nėra gėlo vandens.

Paraselio salos dar vadinamos Siša salomis – tai smulkių negyvenamų salų grupė. Faktiškai salas nuo 1974 m. valdo Kinija, tačiau į jas pretenzijas reiškia Vietnamas ir Taivanas.

Teigiama, kad kruizai į salas bus rengiami dviem laivais, talpinančiais po 2 tūkst. keleivių. Pirmasis kruizas į Paraselio salas turėtų būti surengtas per pavasario atostogas – gegužės viduryje.

Pastaruoju metu Kinija tampa vis labiau kategoriška dėl savo teritorinės ribos jūroje ir siekia šias salas priskirti savo teritorijai. Ekspertai sako, kad leisdama turistams keliauti po salas Kinija dar kartą bando įtvirtinti savo valdžią salose, kuriose gali būti aptikta naftos.

Anksčiau šiose salose Kinija įrengė saulės ir vėjo jėgaines, įrengė lėktuvų pakilimo taką. Vietinių gyventojų salos neturi, tačiau jose yra Kinijos karinio laivyno bazė, apsistoja žvejų laivai.

Šių metų kovą kilo konfliktas tarp Vietnamo ir Kinijos, kai pastaroji salyno teritorijoje sulaikė vietnamiečius žvejus ir apkaltino juos nelegalia žvejyba.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius