Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Kinija: palestiniečių grupuotės „Hamas“ ir „Fatah“ susitiko deryboms Pekine

Kinija antradienį pranešė, kad konkuruojančios palestiniečių grupuotės „Hamas“ ir „Fatah“ neseniai Pekine susitiko „išsamių ir atvirų derybų dėl palestiniečių tarpusavio susitaikymo skatinimo“.
IMAGO/Andreas Friedrichs / IMAGO/A. Friedrichs
IMAGO/Andreas Friedrichs / IMAGO/A. Friedrichs

„Neseniai į Pekiną atvyko Palestinos nacionalinio išsivadavimo judėjimo ir Islamo pasipriešinimo judėjimo atstovai“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Lin Jianas (Lin Dzianas), pavadindamas grupes jų oficialiais pavadinimais.

„Abi šalys visapusiškai išreiškė politinę valią siekti susitaikymo per dialogą ir konsultacijas, aptarė daug konkrečių klausimų ir padarė teigiamą pažangą“, – pridūrė jis, nenurodydamas, kada šalys susitiko.

2007 metais islamistų judėjimas „Hamas“ po įnirtingų kovų su savo varžovais iš judėjimo „Fatah“, kuris per Palestinos autonomiją vykdo dalinę administracinę kontrolę Izraelio okupuotame Vakarų Krante, perėmė Gazos Ruožo kontrolę.

Kinija istoriškai palaikė Palestinos valstybės idėją ir Izraelio bei palestiniečių konflikte pritaria dviejų valstybių sprendimui.

Pekinas ragina nedelsiant nutraukti ugnį nuo pat tebevykstančio Izraelio ir „Hamas“ karo pradžios praėjusių metų spalį, kai per kovotojų grupuotės išpuolius Izraelyje, šalies duomenimis, žuvo apie 1 170 žmonių, daugiausia civilių.

Per šią ataką „Hamas“ kovotojai pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių 129, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 34 žuvusius.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per karą šioje teritorijoje žuvo mažiausiai 34 535 žmonės.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) yra paraginęs surengti „tarptautinę taikos konferenciją“ kovoms nutraukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius