Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija patvirtino, kad jos lėktuvnešis praplaukė Taivano sąsiauriu

Kinija pirmadienį patvirtino, kad pirmas jos pačios gamybos lėktuvnešis praplaukė Taivano sąsiauriu „įprastiniams“ mokymams ir moksliniams bandymams, Taibėjui savo ruožtu apkaltinus Pekiną bauginimu prieš būsimus rinkimus.
Kinijos lėktuvnešis
Kinijos lėktuvnešis / „Scanpix“/AP nuotr.

Pavadinimo dar neturintis laivas yra antras Pekino lėktuvnešis, labai pastiprinsiantis jo karinį jūrų laivyną, kai oficialiai bus pradėtas eksploatuoti.

Lėktuvnešis strategiškai opiu Taivano sąsiauriu praplaukė sekmadienį. Jis įplaukė į ginčijamą Pietų Kinijos jūrą „mokslinių tyrimų bandymams ir įprastiniams mokymams“, oficialioje paskyroje parašė karinio jūrų laivyno atstovas Cheng Dewei.

Pasak atstovo, bandomiems lėktuvnešiams atlikti bandymus visame regione yra „normali praktika“.

„Tai nėra nukreipta prieš jokį konkretų taikinį ir neturi nieko bendra su esama situacija“, – sakė Cheng Dewei, bet plačiau nekomentavo.

Laivas Taivano sąsiauriu praplaukė salai rengiantis sausį vyksiantiems prezidento rinkimams.

Taivano užsienio reikalų ministras Josephas Wu sekmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad Kinija „ketina kištis į Taivano rinkimus“, ir pridūrė: „Rinkėjai nebus įbauginti!“

Taivano gynybos ministerija sakė pasiuntusi laivų ir lėktuvų sekti ir atidžiai stebėti lėktuvnešio judėjimo, ir nurodė, kad sąsiauryje jį sekė amerikiečių ir japonų laivai.

Kinija, kuri demokratinį Taivaną laiko savo teritorijos dalimi, 2016 metais saloje į valdžią atėjus Pekiną skeptiškai vertinančiai prezidentei Tsai Ing-wen suintensyvino karines pratybas aplink Taivaną.

Tsai Ing-wen, kuri reiškė paramą Honkongo judėjimui už demokratiją, būsimuose rinkimuose sieks perrinkimo ir vadina juos kova už salos laisvę ir demokratiją.

Jos varžovas propaguoja daug šiltesnius santykius su Kinija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius