Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 30

Kinija dėl Fukušimos AE pradėjo kampaniją prieš Japoniją: jie į laisvę paleido paleido „Godzilą“

„Kodėl į mūsų vandenyną išleidžiate radioaktyvų vandenį?“, – Kinijos jaunimas priekaištauja Japonijos bendrovėms ir vyriausybinėms institucijoms. Pastarosiomis dienomis ši žinutė Kinijoje tapo interneto hitu, kviečiančiu visu prisijungti prie Japonijos valdžios priimto sprendimo eskalavimo. Situacija atspindi gilesnę diplomatinę įtampą tarp dviejų Rytų Azijos galybių.
„Godzila“
„Godzila“ / Kadras iš vaizdo medžiagos

Rugpjūčio 25 d. Japonija pagal Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) patvirtintą planą pradėjo į Ramųjį vandenyną išleisti išvalytas nuotekas iš Fukušimos atominės elektrinės.

Šis sprendimas sukėlė plataus masto nepasitenkinimo bangą iš kelių Japonijos kaimyninių šalių gyventojų, bet ypač iš Kinijos, kuri yra susirūpinusi tiek vandenyno gyventojų, tiek savo piliečių saugumu ir sveikata.

Tai dar labiau „aptemdė“ ir taip sudėtingus Japonijos ir Kinijos santykius.

Dabartinės problemos pradžia galima laikyti 2011 m., kai dėl devynių balų stiprumo žemės drebėjimo Fukušimos atominę elektrinę (AE) Japonijos šiaurės rytuose nusiaubė milžiniškas cunamis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius