Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija ragina JT ekspertus nesikišti į Honkongo reikalus

Kinija penktadienį piktai atkirto Jungtinių Tautų ekspertams, perspėjusiems, kad drakoniškas Nacionalinio saugumo įstatymas Honkongui kelia „rimtą pavojų“ šio miesto laisvėms ir kad juo pažeidžiami tarptautiniai teisiniai įsipareigojimai.
Kinijos kariuomenė
Kinijos kariuomenė / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kinija Honkongas

Pekinas dėl šio birželio pabaigoje įvesto įstatymo Honkongui, kurį pernai krėtė didžiuliai demokratijos šalininkų protestai, sulaukė kritikos lavinos.

Įstatymas, kuriuo buvo kriminalizuoti atsiskyrimas, ardomoji veikla, terorizmas ir susimokymas su užsienio jėgomis, įbaugino ir nutildė daugelį šio pusiau autonominio mesto protestuotojų.

Penktadienį paviešintame laiške JT patarėjai perspėjo, kad kai kuriomis įstatymo dalimis, „regis, kriminalizuojami raiškos laisvė ar bet kokia kritika“ Kinijos atžvilgiu.

Kinijos užsienio reikalų ministerija iškart atmetė šiuos įtarimus ir įprastai griežtai atkirto, kad nacionalinio saugumo įstatymu „nubaudžiama itin mažai ir apsaugoma absoliuti dauguma“ žmonių Honkonge.

„Kai kurie žmonės nepaiso faktų ir piktai šmeižia žmogaus teisių padėtį Kinijoje, šiurkščiai kišasi į Kinijos vidaus reikalus“, – žurnalistams sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Hua Chunying.

„Niekaip nebesikiškite į Honkongo reikalus ir Kinijos reikalus“, – pridūrė ji.

Honkongą pernai buvo apėmęs chaosas, vyko demokratijos šalininkų, pasipiktinusių numanomu Kinijos noru suvaržyti miesto laisves, susirėmimai su policija.

Neramumai nuslopo įvedus suvaržymus dėl koronaviruso ir minimą saugumo įstatymą, pagal kurį jau buvo areštuota daugiau kaip 20 žmonių, įskaitant vieną garsų žiniasklaidos magnatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius