Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija skelbia apie pirmą bendrą oro patruliavimo misiją su Rusija

Kinija trečiadienį pareiškė, kad jos pirma bendra oro patruliavimo misija su Rusija nebuvo nukreipta prieš trečiąsias šalis, Pietų Korėjai išvakarėse pasiskundus, kad rusų kariniai lėktuvai pažeidė jos oro erdvę.
Kinijos naikintuvas
Kinijos naikintuvas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Kinija

Kinų gynybos minsterijos atstovas Wu Qianas pranešė, kad Kinijos ir Rusijos oro pajėgos antradienį surengė misiją virš Japonijos ir Rytų Kinijos jūrų, tačiau pabrėžė, kad orlaiviai nepažeidė nė vienos valstybės oro erdvės.

Pasak Wu Qiano, Kinija pasiuntė du naikintuvus H-6K į bendrą misiją su dviem rusiškais orlaiviais Tu-95, kad „gilintų ir vystytų“ dvišalę strateginę partnerystę.

Tuo metu Seulas antradienį paskelbė, kad kinų kariniai lėktuvai prieš savo bendrą skrydį su rusų naikintuvais buvo įskridę į Pietų Korėjos oro gynybos identifikavimo zoną prie pietvakarinių šalies krantų.

Pietų Korėja taip pat pranešė, kad rusų orlaivis pažeidė jos oro erdvę virš Japonijos jūros, todėl į jį buvo paleista 360 įspėjamųjų šūvių.

Dėl šių incidentų Seulas pareiškė protestus Pekinui ir Maskvai.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Hua Chunying antradienį tvirtino, kad oro gynybos identifikavimo zona nelaikoma teritorine oro erdve, todėl kitų šalių orlaiviams galima per ją skraidyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius