Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiniją suerzino komunistinės revoliucijos lyderį vaizduojanti reklama

Kinijos valstybinė žiniasklaida ir internetinių dienoraščių autoriai penktadienį protestavo prieš Vokietijoje rodomą prezervatyvus skatinančią naudoti reklamą, kurioje Kinijos komunistinės revoliucijos lyderis Mao Zedongas, taip pat Adolfas Hitleris ir Osama bin Ladenas vaizduojami kaip spermatozoidai.
Mao Zedongas
Mao Zedongas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Komunistų partijos leidžiamas dienraštis „People's Daily“ šios reklamos kritikai paskyrė visą puslapį, cituodamas internete paskelbtus komentarus, kuriuose reklamos kūrėjai raginami atsiprašyti Kinijos.

Pasak dienraščio „The Global Times“, reklamos agentūra „Grey Worldwide“, kuri sukūrė saugaus sekso reklamą pagal kompanijos „Doc Morris Pharmacies“ užsakymą, išsiuntė atsiprašymo laišką Kinijos konsulatui Frankfurte.

Reklamos, kuriose Mao Zedongas, A.Hitleris ir Bin Ladenas vaizduojami kaip žmonių spermatozoidai, išprovokavo audringus debatus Kinijoje ir kai kuriuose internetiniuose dienoraščiuose. Tačiau ne visi Kinijos gyventojai palaikė oficialią nepasitenkinimo poziciją.

„Esu buvęs darbininkas, o dabar man 70 metų. Aš apie tai daug galvojau, tačiau vis tiek nesuprantu, kodėl tie žmonės taip atkakliai gina Mao“, - sakoma viename komentare, paskelbtame tinklalapyje sina.com.

Pernai Prancūzijos automobilių gamintojai „Peugeot Citroen“ atsiprašė Kinijos už Ispanijoje rodytą reklamą, kuriose Mao Zedongas buvo vaizduojamas kaip žvairas senis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius