Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija politikams uždraudė rūkyti viešose vietose

Kinija, kurioje yra daugiausiai rūkančių žmonių pasaulyje, ėmėsi naujų priemonių prieš šį žalingą įprotį. Nuo sekmadienio aukšti Komunistų partijos pareigūnai ir vyriausybės nariai viešumoje negali prisidegti cigaretės.
Rūkantis žmogus
Rūkantis žmogus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo „The Huffington Post“, iki šiol bandymai stabdyti rūkymo plitimą šalyje apsiribojo savivaldos institucijų įgyvendinamomis priemonėmis. Visuotinis draudimas aukštiems pareigūnams rūkyti viešumoje – pirmas tokio plataus masto draudimas šalyje.

Politikams nebegalima rūkyti mokyklose, ligoninėse, sporto arenose, viešajame transporte, taip pat rūkyti ar net siūlyti kitiems cigarečių darbo metu. Jie nebegalės ir naudoti valstybės lėšų cigaretėms, o Vyriausybei ir Komunistų partijai priklausančiuose pastatuose tabako produktai išvis nebebus pardavinėjami. Šiose vietose neliks net ir jų reklamos.

Tikimasi, kad gyventojai ne tik ims pavyzdį iš viešose vietose nerūkančių politikų, bet šis draudimas ir praskins kelią dar griežtesniam įstatymui. Sveikatos ministerija yra parengusi įstatymą, kuris draustų visiems rūkyti viešumoje.

Kinijoje, kurioje gyvena apie 1,35 milijardo žmonių, rūko daugiau nei 300 milijonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius