-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija žada ryžtingai reaguoti į sistemos THAAD dislokavimą Pietų Korėjoje

Kinija antradienį pareiškė „ryžtingai“ ginsianti savo saugumo interesus JAV pradėjus Pietų Korėjoje dislokuoti priešraketinės gynybos sistemą THAAD, nes Pekinas baiminasi, kad ji pakenks jo kariniams pajėgumams.
Priešraketinės gynybos sistema THAAD per pratybas
Priešraketinės gynybos sistema THAAD per pratybas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Esame tvirtai nusiteikę prieš Jungtinių Valstijų ir Pietų Korėjos vykdomą THAAD dislokavimą Korėjos Respublikoje“ žurnalistams per eilinę spaudos konferenciją Pekine sakė šalies Užsienio reikalų ministerijos atstovas Geng Shuangas.

„Kinija ryžtingai imsis reikalingų priemonių, kad apgintų savo saugumo interesus. Už visus iš to kilusius padarinius atsakys JAV ir Pietų Korėjos Respublika“, – sakė jis.

JAV karinių pajėgų Ramiojo vandenyno regiono vadavietė pirmadienį pranešė pradėjusi Pietų Korėjoje dislokuoti priešraketinės gynybos Didžiausio aukščio oro erdvės gynybos sistemą (Terminal High Altitude Air Defense, THAAD).

Jos tikslas yra apginti JAV sąjungininkę nuo Šiaurės Korėjos atakų.

Naujausius raketinius bandymus branduolinį ginklą turintis Pchenjanas įvykdė pirmadienį. Šįkart buvo paleistos keturios balistinės raketos. Šiaurės Korėjos teigimu, ši operacija buvo surengta treniruojantis smogti JAV bazėms Japonijoje.

Trys iš paleistų raketų nukrito Japonijos išskirtinėje ekonominėje zonoje netoli jos krantų.

THAAD sistema gali numušti atskriejančias artimojo ar vidutinio nuotolio balistines raketas per galutinę jų skrydžio fazę.

Pekinas jau yra išreiškęs nepritarimą THAAD dislokavimui, o Pietų Korėjos kompanija „Lotte Group“ Kinijoje patiria spaudimą, nes suteikė plotą šiai sistemai.

Vis dėlto Geng Shuangas nedetalizavo, kokių priemonių Kinija imsis.

„Griežtai raginame atsakingas šalis sustabdyti dislokavimą, ir nebeiti tuo klaidingu keliu“, – sakė jis.

Kinų protestuotojai surengė kelias demonstracijas ir pasmerkė „Lotte Group“, kuri taip pat sulaukė grasinimų klientų ar verslininkų boikotu.

Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ antradienį pranešė, kad kinų pareigūnai uždarė 39 „Lotte Group“ parduotuves, motyvuodami priešgaisrinės saugos pažeidimais.

THAAD sistema gali numušti atskriejančias artimojo ar vidutinio nuotolio balistines raketas per galutinę jų skrydžio fazę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius