Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje dėl gausaus sniego žuvo mažiausiai 38 žmonės

Kinijos šiaurinius regionus užklupo smarkiausias per kelis dešimtmečius snygis, kuris nusinešė bent 38 žmonių gyvybes, tačiau aprimus pūgoms susisiekimas traukiniais ir lėktuvais grįžta į įprastas vėžes, penktadienį pranešė Kinijos valstybinė žiniasklaida.
Kinijoje iškrito itin daug kritulių
Kinijoje iškrito itin daug kritulių. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Sniegas Kinija

Daugiausia pranešimų apie aukas gauta iš Šansi provincijos, kurioje šią savaitę smarkiai snigo. Ten užregistruota beveik 500 eismo įvykių, per kuriuos žuvo 24 žmonės, o dar 70 buvo sužeisti, nurodo naujienų agentūra „China News Service“.

Pranešama, kad kai kuriuose regionuose sniego iškrito daugiausia per pastaruosius 60 metų, o vienokios ar kitokios pagalbos prireikė maždaug milijonui žmonių.

Ketvirtadienį Kinijos premjeras Wen Jiabao apsilankė Hebėjaus provincijoje ir nurodė sustiprinti gelbėjimo pastangas. Toje provincijoje dėl snygio žuvo šeši žmonės, iš jų – trys vaikai.  Vaikai žuvo mokykloje, kai įgriuvo sniego dangos svorio neatlaikęs stogas.

Pasak „China News Service“, dar penki žmonės mirė įgriuvus pastatų stogams Šaansi provincijoje, o pranešimai apie daugiau aukų gauti iš Šandongo provincijos ir Ningsia autonominio regiono.

Pasak žiniasklaidos, dėl neįprastai gausaus sniego darbą iš dalies arba visiškai nutraukė oro uostai Pekine, Taijuane, Siane, Šidziadžuange ir kituose mažesniuose miestuose, todėl šią savaitę buvo atšaukta arba vėlavo šimtai skrydžių.

Kinijos šiaurėje buvo sustabdytas kai kurių svarbiausių greitkelių eismas. Pranešama, kad vien Šansi provincijos keliuose įstrigo bent 10 tūkst. automobilių ir iki 30 tūkst. žmonių.

Sniegas taip pat sutrikdė traukinių eismą, o Pekino Vakarų stotyje praeitą naktį buvo įstrigę mažiausiai 20 tūkst. žmonių, rašo dienraštis „Beijing News“.

Valstybinė televizija pranešė, kad oro sąlygos penktadienį pradėjo gerėti, susisiekimo galimybės – taip pat. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius