Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje nuslinkus didelei purvo nuošliaužai rastas gyvas likęs žmogus

Gelbėtojai, trečiadienį kasę dumblą ir nuolaužas praėjus trims dienoms po didelės purvo nuolaužos pramonės rajone, rado gyvą likusį jaunuolį, o šalies vyriausybė paskelbė pradėjusi tyrimą dėl naujausios šalyje pramonės avarijos.
Kinijoje gelbėtojai atrado gyvą likusį žmogų
Kinijoje gelbėtojai atrado gyvą likusį žmogų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lavina Kinija

Tian Zemingas išbuvo 72 valandas užverstas namo griuvėsiuose, maitindamasis rastomis sėklomis ir vaisiais po to, kai atsirito ištižusio grunto ir statybos atliekų srautas, griovęs namus ir gamyklų pastatus, žiniasklaida citavo gelbėtojų informaciją.

„Jis buvo tvirtai pasiryžęs išgyventi“, – greitosios pagalbos vadovas sakė valstybiniam laikraščiui „Shenzhen Special Zone Daily“, leidžiamam ekonomikos pakilimą išgyvenančiame Šendženo mieste.

19-metis trankė akmeniu į nuolaužas, mėgindamas atkreipti gelbėtojų, ieškančių gyvybės ženklų purvu užlietoje teritorijoje, dėmesį.

Nuotraukose iš įvykio vietose matosi, kaip dešimtys ugniagesių ir policininkų susirinko aplink neštuvus, tikriausiai nešdami tą paauglį į laukiantį greitosios pagalbos automobilį.

Buvo patvirtinta, kad jis yra vienas iš 76 žmonių, oficialiai laikomų dingusiais dėl tos purvo nuošliaužos, sakoma Guangdongo provincijos ugniagesių departamento oficialioje paskyroje viename socialiniame tinkle.

Anksti trečiadienį buvo rastas dar vienas gyvas vyras, bet jis po kelių valandų mirė, nurodė ugniagesiai.

Patvirtintas žuvusiųjų skaičius išlieka mažas, bet tikėtina, kad jis padidės praėjus „auksiniam laikotarpiui“ – trims paroms, per kurias būna didžiausia tikimybė rasti gyvų likusių žmonių.

Šis purvo nuošliauža yra naujausia iš virtinės pražūtingų pramonės avarijų daugiausiai gyventojų turinčioje šalyje. Prieš kelis mėnesius didžiulis gaisras ir sprogimai chemijos sandėliuose pramones mieste Tiandzine nusinešė beveik 200 žmonių gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius