Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje per sprogimą šalia chemijos gamyklos žuvo 22 žmonės

Kinijos šiaurėje trečiadienį per sprogimą ir gaisrą prie chemijos gamyklos žuvo mažiausiai 22 žmonės ir dar 22 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai. 
Kinijos chemijos gamykloje įvyko sprogimas.
Kinijos chemijos gamykloje įvyko sprogimas. / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Sprogimas

Nelaimė įvyko Džangdziakou mieste, esančiame maždaug už 200 km į šiaurės vakarus nuo Pekino. Šiame mieste 2022 metais vyks žiemos olimpinės žaidynės.

Per sprogimą ir gaisrą šalia įmonės „Hebei Shenghua Chemical Industry Co. Ltd“ gamyklos sudegė 38 sunkvežimiai ir 12 automobilių, savo paskyroje socialiniame tinkle „Weibo“ nurodė vietos propagandos departamentas.

Sprogimas įvyko 00 val. 41 min. vietos laiku miesto Čiaodongo rajone, rašoma departamento pranešime. Jame nurodoma, kad prie įvažiavimo į gamyklą sprogo pavojingas chemines medžiagas vežusi mašina. Po sprogimo liepsnos greitai apėmė kitas aplink stovėjusias mašinas.

Per Pekino organizuojamas 2022 metų žiemos olimpines žaidynes Džangdziakou miesto prieigose vyks kai kurios slidinėjimo ir snieglenčių sporto varžybos.

Kinija pastaraisiais metais smarkiai pagerino saugumą pramonės srityje, tačiau incidentai šalies fabrikuose, šachtose ir transporto tinkluose kasmet vis dar nusineša daugybę gyvybių.

Liepą per sprogimą Sičuano provincijos Ibino mieste esančioje chemijos pramonės įmonėje žuvo 19 žmonių ir dar 12 buvo sužeisti.

2015 metų rugpjūtį šiaurinio Tiandzino uostamiesčio pramonės zoną nuniokojo du galingi sprogimai, kurių vienas prilygo 21 t trotilo detonacijai. Sprogimai, driokstelėję sandėlių komplekse, kur buvo laikomos pavojingos cheminės medžiagos, nusinešė 173 žmonių gyvybes, dar apie 800 buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius