-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje smėlio pūga nudažė sostinės gatves geltonai (nuotraukos)

Tūkstančiai tonų smėlio, audros vėjų atnešto iš vidurio Kinijos dykumų, šeštadienį nuklojo Pekino gatves, kurios tapo geltonai oranžinėmis, o miesto valdžia paskelbė, jog oras tapo „pavojingas sveikatai“.
Pekino gatvės tapo geltonai oranžinėmis.
Pekino gatvės tapo geltonai oranžinėmis. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gatvėse žmonių nedaug, o išėjusiems laukan tenka paragauti smėlio dulkių skonį. Daugelis jų, su kaukėmis, eidami palieka savo pėdsakus geltoname dulkių sluoksnyje.

Pekino meteorologijos biuras oro kokybę vertina 5-ąja arba „pavojinga“ kategorija bei pažymi, kad oras dabar tikrai „netinkamas rytinei mankštai lauke“. Paprastai Kinijos sostinės parkai rytais pilni žmonių, kurie mankštinasi, šoka ar kažką dar veikia.

Smėlio pūgos rodo žmogaus veiklos ardomos aplinkos būklę, o investuotojai vadina jas kliūtimi šalies ūkio augimui, nes dėl dykumų plitimo tenka laikytis ne tokio intensyvaus ūkininkavimo režimo.

Vyriausybė išleidžia milijonus dolerių dykumų plitimui sustabdyti, medžiams sodinti, gamtai išsaugoti tuose rajonuose, kur gamtai kyla tokių pavojų.

Smėlio pūga Pekiną užklupo apie vidurnaktį didžiulė mase smėlio dulkių, kurių debesis slinko toliau į pietryčius, pranešė naujienų agentūra „Xinhua“. Šiauriniame Čangpingo rajone išmatuota vėjo greitis siekė 100 km per val.

Dulkių ir smėlio sūkuriai iš pradžių siautėjo Činghajaus ir Gansu provincijose, vakariniame Sindziango regione, o vėliau pasiekė ir sostinę, nurodo „Xinhua“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius