Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje sudužo keleivinis lėktuvas (atnaujinta 22.06 val.)

Kinijos šiaurės rytuose, Heilongdziango provincijoje, antradienį sudužo keleivinis lėktuvas, kuriuo skrido beveik šimtas žmonių.
Iš perduodamų nuotraukų galima spręsti, kad lėktuvas sudužo ir užsidegė.
Iš perduodamų nuotraukų galima spręsti, kad lėktuvas sudužo ir užsidegė. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“, aviakompanijai „Henan Airlines“ priklausęs lėktuvas „Embraer E-190“ skrido vidiniu reisu į Ičuną iš Charbino ir sudužo prieš pat kelionės pabaigą.

Katastrofa įvyko apie 22.10 val. vietos (17.10 val. Lietuvos) laiku. Pirminiais duomenimis, lėktuvas sudužo Ičuno miesto ribose. Apie aukas jokių duomenų kol kas neperduodama. Į įvykio vietą išskubėjo gelbėtojai.

Papildyta 20.09 val. Naujienų agentūra „Associated Press“ pranešė daugiau duomenų apie avarijos aplinkybes. Lėktuvas  nesėkmingai leidosi Ičuno oro uoste, išvažiavo už nusileidimo tako ribų ir užsidegė. Patikslintomis žiniomis, lėktuvu iš viso skrido 90 žmonių. Daugiau nei 20 iš jų nukentėjo ir buvo paguldyti į ligoninę. Mažiausiai 47 keleiviai sužalojimų išvengė. Apie kitų likimą kol kas žinių nėra.

Oro uoste dirba gelbėtojai, medikai ir ugniagesiai. Dėl kokių priežasčių lėktuvas išvažiavo už nusileidimo tako ribų, kol kas nėra žinoma.

Papildyta 22.06 val. Dar labiau patikslintais duomenimis, kuriuos perduoda „Associated Press“, per katastrofą žuvo 42 žmonės, o dar 49 buvo sužeisti.

Tokius skaičius Kinijos žurnalistams pateikė Heilondziango provincijos visuomenės saugumo departamento atstovai. Pasak jų, gelbėtojai rado 42 lavonus, o dar 49 avariją išgyvenę lėktuvo keleiviai nuvežti į kelias ligonines. Daugeliui jų lūžo kaulai, nemažai žmonių apdegė. Ičuno miesto vicemeras patikslino, kad trys sužeistieji yra kritinės būklės.

Kaip patikslino „Xinhua“, iš viso lėktuvu skrido 91 žmogus, įskaitant penkis ekipažo narius ir penkis vaikus. Keliems iš jų pavyko išgyventi, nepranešama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius