-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje susidegino 16-metė tibetietė

Kinijos regione, kuris jau tapo protestų prieš Pekino valdymą židiniu, susidegino 16-metė tibetiečių mergaitė, pirmadienį pranešė Kinijos valstybinė žiniasklaida.
Tibetietis protestuotojas
Tibetietis protestuotojas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Moksleivė padegė save sekmadienį kelios minutės prieš 19 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku Dagerio kaime Kinijos šiaurės vakarų Činghajaus provincijoje, sakoma naujienų agentūros „Xinhua“ pranešime.

Po keturių valandų žuvusios mergaitės palaikai buvo kremuoti ir grąžinti šeimai. Pranešime priduriama, kad šio rajono, kur gyvena daug tibetiečių, vietos valdžios pareigūnai pradėjo tyrimą.

Nuo 2009 metų protestuodami prieš Pekino valdymą Tibete jau padegė save daugiau kaip 90 tibetiečių, nurodo teisių gynimo grupės. Tokių protesto aktų ypač padaugėja lapkritį. Dauguma tokių protestuotojų mirė.

Kaip rodo dalinis sąrašas, kurį parengė Londone įsikūrusi organizacija „Free Tibet“, sekmadienį susideginusi moksleivė yra tarp jauniausio amžiaus mergaičių, kurios protestuodamos padegė save.

Sekmadienį „Xinhua“ pranešė, kad vienas vienuolis ir jo sūnėnas buvo sulaikyti už aštuonių tibetiečių skatinimą susideginti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius