-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje susidegino tibetietis budistų vienuolis

Vienas tibetietis budistų vienuolis pirmadienį susidegino Kinijos pietvakarinėje Sičuano provincijoje, pranešė valstybinė žiniasklaida ir incidento liudininkai.
Tibeto vienuolis prie Dalai Lamos portreto
Asociatyvinė iliustracija: Tibeto vienuolis prie Dalai Lamos portreto / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

29 metų vienuolis susidegino Sičuano provincijos Daofu apygardoje, informavo naujienų agentūra „Xinhua“, remdamasi vietos pareigūnais. Žinią apie šį incidentą patvirtino vieno viešbučio, esančio šalia įvykio vietos, registratūros darbuotojas.

„Pamačiau ant žemės gulintį ir liepsnojantį vienuolį – jis mirė priešais apygardos administracijos pastatą. Prieš susidegindamas jis dalijo skrajutes“, – naujienų agentūrai AFP telefonu sakė viešbučio darbuotojas, atsisakęs nurodyti savo vardą.

Londone įsikūrusi žmogaus teisių organizacija „Free Tibet“ paskelbė, kad vienuolis Tsewangas Norbu išgėrė benzino, apsipylė degiu skysčiu ir susidegino.

Organizacijos pranešime nurodoma, kad vienuolis prieš mirtį sušuko „Mes, Tibeto žmonės, norime laisvės!“, „Tegyvuoja Dalai Lama!“ ir „Leiskite Dalai Lamai grįžti į Tibetą!“

Neramioje Sičuano provincijoje šių metų kovą kitas jaunas vienuolis susidegino netoli Kirčio vienuolyno, esančio Abos apygardoje, už maždaug 200 kilometrų nuo Daofu. Šis incidentas taip pat veikiausiai buvo protestas prieš vyriausybę.

Po šio incidento vienuoliai ir vietos tibetiečiai surengė protestą, kurį vietos valdžia griežtai numalšino, o per šiuos neramumus žuvo du tibetiečiai.

Po šių įvykių į neramų regioną nebebuvo įleidžiami užsieniečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius