Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje susidegino tibetietis keturių vaikų tėvas

Vienas tibetietis susidegino protestuodamas prieš Kinijos valdymą Himalajų regione, pranešė užsienio žiniasklaida ir žmogaus teisių organizacijos, pridūrusios, kad kol kas neiškus, ar vyras liko gyvas.
Indijoje aktyvistai mini Tibeto sukilimo metines
Indijoje aktyvistai mini Tibeto sukilimo metines / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Tibetas Kinija

Keturių vaikų tėvas Tenzinas Gyatso padegė save, „nusivylęs“ dėl sugriežtintų saugumo priemonių, artėjant tremtyje gyvenančio Tibeto dvasinio lyderio Dalai Lamos 80-ajam gimtadieniui, šaltiniai sakė Laisvosios Azijos radijui, kuris yra finansuojamas JAV vyriausybės.

35 metų vyras šią protesto akciją surengė trečiadienį Daofu rajone Kinijos pietvakarinėje Sičuano provincijoje, kur gyventojų daugumą sudaro tibetiečiai, nurodė RFA.

„Kol jis degė, toje vietoje budėję saugumo pareigūnai puolė gesinti liepsnų ir jį išsivežė, – radijas citavo incidento liudininką Tawu Tenziną. – Sunku pasakyti, ar jis mirė, ar tebėra gyvas.“

Susideginusio vyro vardas yra toks pats, kaip dabartinio Dalai Lamos, kurį Pekinas vadina separatizmo kurstytoju ir kurio gimtadienis bus minimas birželio 6 dieną.

Nuo 2009 metų Tibete ir kitose teritorijose, kuriose gyvena daug tibetiečių, susidegino jau per 140 žmonių, o dauguma tokių incidentų buvo mirtini, nurodė RFA ir Tarptautinė kampanija už Tibetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius