Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje viešintis Rusijos patriarchas Kirilas vadovavo pamaldoms

Rusijos ortodoksų patriarchas Kirilas sekmadienį vadovavo pamaldoms Pekine, pirmąkart lankydamasis komunistų valdomoje Kinijoje, kur ragino abi didžiules kaimynines valstybes palaikyti glaudesnius ryšius.
Patriarchas Kirilas vadovavo pamaldoms Rusijos ambasadoje Pekine.
Patriarchas Kirilas vadovavo pamaldoms Rusijos ambasadoje Pekine. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Puošniais raudonos ir auksinės spalvų drabužiais vilkintis Kirilas pamaldas, kuriose dalyvavo apie 300 žmonių, aukojo palapinėje, pastatytoje Rusijos ambasados Pekine teritorijoje, sustiprinto saugumo sąlygomis, pranešė vienas naujienų agentūros AFP fotografas.

Kaip nurodė Rusijos naujienų agentūra „Intefax“, per tą ceremoniją buvo meldžiamasi už neseniai Kiniją ištikusio potvynio aukas.

„Šimtai tūkstančių žmonių nukentėjo nuo to potvynio, neteko pastogės. Buvo sugriauti keliai, tiltai, sunaikinti laukai, duodantys duoną. Meldėmės, kad Viešpats suteiktų savo malonę Kinijos liaudžiai ir padėtų kuo greičiau užgydyti tas žaizdas“, – Kirilas sakė po pamaldų.

Kinija griežtai kontroliuoja religiją ir reikalauja, kad krikščionių apeigos vyktų tik valstybės patvirtintose bažnyčiose.

Penktadienį susitikęs su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu, patriarchas pažadėjo, kad Kinijos ir Rusijos draugystė taps jo šalies kultūros dalimi, pranešė Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

„Rusija ir Kinija turėtų suprasti ir palaikyti viena kitą, atremdamos iššūkius“, – sakė patriarchas. Daugiau detalių „Xinhua“ pranešime nebuvo.

Rusija ir Kinija, kurios Šaltojo karo metais buvo didelės priešininkės, pastaraisiais metais vystė bendradarbiavimą, kad atsvertų JAV dominavimą pasaulyje.

Kovo mėnesį tapęs prezidentu Xi Jinpingas, kuris savo pirmajai oficialiai kelionei į užsienį pasirinko Rusiją, sakė, kad Kirilo vizitas didins abipusį supratimą, sakoma „Xinhua“ pranešime.

Ultrakonservatyvių pažiūrų patriarchas Kirilas yra artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius